ΚΟΣΜΟΣ

Το τηλέφωνο του προέδρου της Βραζιλίας στη δημοσιότητα... κατά λάθος

Το τηλέφωνο του προέδρου της Βραζιλίας στη δημοσιότητα... κατά λάθος
REUTERS/Ueslei Marcelino

«Μιλάω με τον πρόεδρο, όχι;». «Βεβαίως!»: απάντησε χαμογελώντας ο Μισέλ Τέμερ σε δημοσιογράφο της εφημερίδας O Globo που μόλις του είχε τηλεφωνήσει, αφού είχε βρει τον αριθμό του κινητού του προέδρου της Βραζιλίας, το οποίο είχε δημοσιευτεί κατά λάθος στον ιστότοπο του κοινοβουλίου.

«Με ποιόν θέλετε να μιλήσετε;» ρώτησε τον συνομιλητή του ο Μισέλ Τέμερ, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία μετέφερε αυτολεξεί τον διάλογο.

Ο επικεφαλής του κράτους της Βραζιλίας συνέστησε στον δημοσιογράφο να μιλήσει με την «κυρία Νάρα» (ντε Ντέους, την επικεφαλής του γραφείου του) εφόσον ήθελε να μιλήσει με κάποιον εκπρόσωπο από το προεδρικό μέγαρο Πλανάλτο στη Μπραζίλια. Κατόπιν δέχθηκε καλή τη πίστη να απαντήσει σε ορισμένες ερωτήσεις που του υπέβαλε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας.

Το προεδρικό γραφείο γνωστοποίησε ότι απενεργοποίησε το νούμερο του κινητού τηλεφώνου του προέδρου της χώρας έπειτα από το περιστατικό.

Τη Δευτέρα το Κογκρέσο δημοσίευσε κατά λάθος το τηλέφωνο του προέδρου Τέμερ μαζί με έγγραφα που ανήρτησε σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του για «παρακώλυση της δικαιοσύνης» και «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση».

Κοινοβουλευτική επιτροπή θα εξετάσει αυτήν την εβδομάδα τις κατηγορίες και οι βουλευτές θα πρέπει να αποφασίσουν την επόμενη εβδομάδα εάν η υπόθεση θα παραπεμφθεί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ