Ταγιάνι: Μεταξύ 50-60 δισεκατομμυρίων ο λογαριασμός του Brexit
«Μεταξύ 50 και 60 δισεκατομμυρίων» θα κυμανθεί ο λογαριασμός του Brexit, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.
«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές , αλλά η βρετανική κυβέρνηση δεν είναι ρεαλίστρια. Είκοσι δισεκατομμύρια, είναι ψίχουλα», τόνισε ο Ταγιάνι σχολιάζοντας το ποσό που η Βρετανία έχει δηλώσει πως θα πληρώσει.
«Ο λογαριασμός διαμορφώνεται γύρω από τα 50 με 60 δισεκατομμύρια, αυτή είναι η πραγματικότητα», ανέφερε στην εκπομπή BBC Newsnight.
«Το θέμα του λογαριασμού πρέπει να τεθεί στο τραπέζι. Θέλουμε πίσω τα λεφτά μας, ακριβώς όπως το έθετε η Μάργκαρετ Θάτσερ πριν από 30 ή 40 χρόνια».
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επέκρινε επίσης την έλλειψη σαφήνειας εκ μέρους της βρετανικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για το Brexit: «Θέλουμε να ξέρουμε τι θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν είναι σαφές».
«Εμείς (οι 27) είμαστε ενωμένοι. Στην βρετανική πλευρά που είναι η ενότητα; Υπάρχουν τόσες διαφορετικές θέσεις! Αυτό είναι πολύ δύσκολο για εμάς να το καταλάβουμε», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προβάλλοντας τη διάσταση απόψεων που χωρίζει στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι εκείνους που ευνοούν μία απότομη ρήξη των σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ένωση και εκείνους που ζητούν μεταβατική περίοδο.Οι διαφωνίες αυτές επικρίθηκαν και από τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Λίο Βάραντκαρ.
«Είναι αρκετά πολύπλοκο να διαπραγματεύεσαι όταν εκείνοι που θέλουν να αποχωρήσουν την ΕΕ δεν φαίνεται να συμφωνούν μεταξύ τους. Αυτό που επιθυμεί το Ηνωμένο Βασίλειο ως προς τη μελλοντική σχέση δεν είναι ακόμη πολύ σαφές», δήλωσε ο Αντόνιο Ταγιάνι.
Οι Βρυξέλλες θέτουν ως όρο τη διευθέτηση του θέματος των οικονομικών υποχρεώσεων του Λονδίνου, της τύχης των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και του καθεστώτος των ιρλανδικών συνόρων πριν την έναρξη διαπραγματεύσεων για τη μελλοντική εμπορική σχέση Ηνωμένου Βασιλείου-Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΑ στο «European F-35 Air Chiefs Meeting»
16:12
Συνελήφθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος 45χρονος από το Βέλγιο για απάτες με κρυπτονομίσματα
15:59
Ορειβάτης έχασε τις αισθήσεις του σε μονοπάτι στον Όλυμπο - Σε εξέλιξη επιχείρηση μεταφοράς του
15:55
Εξαρθρώθηκε σπείρα που προσποιούταν υπαλλήλους ηλεκτρικής ενέργειας - Άρπαζαν κοσμήματα και χρήματα
15:47