Η Γαλλία χαιρετίζει την απελευθέρωση της Ράκα από τον ISIS
Πηγή: REUTERS/Erik De Castro

Η πτώση της Ράκα, της "πρωτεύουσας" του αυτοαποκαλούμενου ισλαμικού κράτους στη Συρία, που από την Τρίτη ελέγχεται από την συμμαχία των Κούρδων και Αράβων μαχητών η οποία στηρίζεται από τις ΗΠΑ, είναι μια "θαυμάσια είδηση", σχολίασε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης

Η απελευθέρωση της Ράκα ήταν ένας από τους βασικούς στόχους της Γαλλίας, επειδή σε αυτήν την πόλη της βόρειας Συρίας αποφασίστηκαν και σχεδιάστηκαν οι επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015, υπενθύμισε ο εκπρόσωπος Κριστόφ Καστανέρ, όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο. 

Γαλλικά μαχητικά συμμετείχαν στα αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού εναντίον θέσεων του Ντάες, στη Συρία και το Ιράκ.

2017 10 17T144806Z 1980338316 RC14A33FBC50 RTRMADP 3 MIDEAST CRISIS SYRIA RAQQAREUTERS/Erik De Castro

Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πόσοι Γάλλοι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε αυτή τη μάχη ή πόσοι παραδόθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Πάντως, το τελευταίο τετράμηνο, αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκας, σκοτώθηκαν στην πόλη αυτή 3.250 άνθρωποι: 1.130 άμαχοι (εκ των οποίων οι 270 παιδιά) και 2.120 μαχητές και από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Video: Πάνω από τη Ράκα πριν την απελευθέρωση


Διαβάστε επίσης

Τι ζητάει ο Τραμπ από το Μεξικό για την επαναδιαπραγμάτευση της NAFTA

Επικοινωνία Πούτιν - Μακρόν για Συρία και Ιράν

Σάλος στις ΗΠΑ: Παγιδευμένος 16χρονος πέθανε αβοήθητος επειδή η αστυνομία έκανε έρευνα τριών λεπτών

Η Ρωσία ενδέχεται να δώσει στον Άσαντ αντιαεροπορικά συστήματα S-300