ΚΟΣΜΟΣ

Μέι: Εξετάζουμε και το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία

Μέι: Εξετάζουμε και το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία
REUTERS/Christopher Furlong/Pool

Το Λονδίνο εργάζεται για να επιτύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, σημειώνοντας όμως ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και για μια έξοδο χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία.

Όταν ρωτήθηκε, στο κοινοβούλιο, αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία με τους Ευρωπαίους -κάτι που σύμφωνα με τους επικριτές της θα βύθιζε τη Βρετανία σε οικονομική αβεβαιότητα- η Μέι απάντησε, σύμφωνα με το Reuters: «Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους της κυβέρνησης να μην προετοιμαστεί για όλα τα πιθανά σενάρια. Αυτό ακριβώς κάνουμε».

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το BBC, η κυβέρνηση μειοψηφίας της Μέι μπορεί να μην υποβάλει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο το νόμο που αφορά τη διακοπή των πολιτικών, οικονομικών και νομικών δεσμών της με την ΕΕ μέχρι τον επόμενο μήνα. Ειδικότερα, η πολιτική συντάκτρια Λόρα Κένσμπεργκ σημείωσε πως «δεν υπάρχει ακόμη επαρκής πολιτική συμφωνία» για να κατατεθεί αυτό το νομοσχέδιο.

Το βρετανικό κοινοβούλιο θα διακόψει τις εργασίες του στις 7 Νοεμβρίου και θα ξανασυνεδριάσει στις 13 του μηνός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ