ΚΟΣΜΟΣ

Τα δάκρυα του Τζάστιν Τριντό για τον Γκορντ Ντάουνι (vid)

Τα δάκρυα του Τζάστιν Τριντό για τον Γκορντ Ντάουνι (vid)
Adam Scotti/Prime Minister's Office/Handout via REUTERS

Η είδηση του θανάτου του τροβαδούρου του Καναδά, Γκορντ Ντάουνι, έφερε μεγάλη θλίψη στην χώρα και μεταξύ άλλων και στον πρωθυπουργό της, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος μιλώντας για τον frontman μιας από τις εμβληματικές μπάντες, ξέσπασε σε κλάματα.

«Ο Γκορντ ήταν φίλος μου. Ο Γκορντ ήταν ο φίλος όλων. Αγαπούσε αυτή τη χώρα με όλο του το είναι. Αγαπούσε κάθε κρυφή γωνιά, την ιστορία, κάθε πτυχή της», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τριντό με δάκρυα στα μάτια.

TRUDEAU

Twitter/@justintrudeau

Ο Καναδός πρωθυπουργός έκανε παύσεις μιλώντας για τον φίλο του, καθώς τα συναισθήματα τον είχαν κατακλήσει. «Νόμιζα πως θα το ξεπεράσω, αλλά δεν μπορώ. Πονάει».

Ο Ντάουνι είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο τον Δεκέμβριο του 2015. Πέθανε το βράδυ της Τρίτης, σε ηλικία 53 ετών, έχοντας στο πλευρό του τα παιδιά του και την οικογένειά του.

Ο εκλιπών που θεωρείτο ως ένα από τους σπουδαιότερους στιχουργούς και συνθέτες του Καναδά ήταν ο κεντρικός τραγουδιστής των Tragically Hip, που έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς λόγω των τραγουδιών τους που άγγιζαν θέματα όπως η κουλτούρα, η ζωή στις μικρές πόλεις και το χόκεϊ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ