ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Επικίνδυνος «αποχαιρετιστήριος» ελιγμός αεροσκάφους με 200 επιβάτες (vid)

Γερμανία: Επικίνδυνος «αποχαιρετιστήριος» ελιγμός αεροσκάφους με 200 επιβάτες (vid)
REUTERS

Ο απερίσκεπτος ελιγμός ενός Γερμανού πιλότου της Air Berlin που πραγματοποιούσε την πτήση από το Μαϊάμι στο Ντίσελντορφ, προκάλεσε αναταραχή στους επιβάτες.

Την ώρα που ο πιλότος ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στον αεροδιάδρομο του Ντίσελντορφ, πετώντας ήδη χαμηλά, ξαφνικά έκανε μια στροφή την τελευταία στιγμή προς τα αριστερά, βγαίνοντας από την πορεία του και ανέβηκε και πάλι ψηλά.

Μάλιστα, όπως φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψε την πορεία του, το αεροπλάνο πέρασε ξυστά από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου, με τους εργαζόμενους εκεί να μένουν έκπληκτοι από το θέαμα.

Ήταν η τελευταία υπερατλαντική πτήση της εταιρείας και όπως δικαιολογήθηκε ο πιλότος, o οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν, με αυτό τον τρόπο ήθελε να πει ένα «συγκινητικό αντίο». Επιπλέον, είπε ότι είχε ζητήσει άδεια από τον πύργο προκειμένου να κάνει την αριστερή στροφή, εάν αυτή ήταν απαραίτητη.

Αμέσως για περιστατικό ξεκίνησε έρευνα από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Αεροπορίας, προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσο ο ελιγμός του πιλότου ήταν ασυνήθιστος.

«Στην αεροπορία, η ασφάλεια έρχεται πάντα πρώτη. Παίρνουμε το περιστατικό πολύ στα σοβαρά», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο πιλότος τελικά τέθηκε σε διαθεσιμότητα, καθώς η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας δεν πείστηκε από την εξήγησή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ