TECH

Στην Αίγυπτο ο ψηλότερος ουρανοξύστης της Αφρικής

Στην Αίγυπτο ο ψηλότερος ουρανοξύστης της Αφρικής
REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Το ψηλότερο κτίριο στην Αφρική, το οποίο θα  ξεπεράσει σε ύψος και τον ουρανοξύστη Carlton Centre των 223 μέτρων, που βρίσκεται στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής, επιθυμεί να κατασκευάσει η κινέζικη κρατική εταιρεία China State Construction Engineering Corporation (CSCEC), καθώς σχεδιάζει τη δημιουργία του νέου ψηλότερου ουρανοξύστη ύψους 345 μέτρων στη νέα πρωτεύουσα της Αιγύπτου. 

Μέσα από ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού 3 δισ. δολαρίων, η εν λόγω εταιρεία θα κατασκευάσει ακόμα 12 εμπορικά συγκροτήματα, πέντε συγκροτήματα πολυτελών κατοικιών, καθώς και δύο ξενοδοχεία ακριβώς στην ίδια περιοχή που στη νέα πρωτεύουσα. Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί στα επόμενα 4 χρόνια,σύμφωνα με τον αιγυπτιακό τύπο.

Το νέο αυτό κτίριο, που θα είναι το ψηλότερο στην Αφρική, θα χτιστεί στη πόλη που θα αποτελέσει τη νέα διοικητική πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Η προς το παρόν ανώνυμη πόλη πρόκειται να χτιστεί στην έρημο και θα περιλαμβάνει κτίρια που θα φιλοξενούν τις τέχνες και τον πολιτισμό, ενώ ο πληθυσμός της υπολογίζεται στα 7 εκατομμύρια κατοίκους.

Θα έχει ακόμη 18 νοσοκομεία, 1.250 τζαμιά και εκκλησίες, ένα θεματικό πάρκο τέσσερις φορές το μέγεθος της Disneyland, 40.000 δωμάτια ξενοδοχείων, 2.000 σχολεία και ένα διεθνές αεροδρόμιο μεγαλύτερο από το Heathrow του Λονδίνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ