Μακρόν και Μέρκελ «καρφώνουν» τη Βρετανία για το Brexit
Το στάδιο των διαπραγματεύσεων αναφορικά με το Brexit περιέγραψε ο Εμανουέλ Μακρόν.
Μετά την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες με θέμα το Brexit, εξέφρασε την άποψη ότι η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου για τον λογαριασμό του διαζυγίου απέχει πολύ από τις οικονομικές του δεσμεύσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Είμαστε πολύ μακριά από τον λογαριασμό για τις οικονομικές δεσμεύσεις», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας εκτιμώντας ότι χρειάζεται ακόμη «μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου» στο θέμα αυτό, που θεωρείται προτεραιότητα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μέρκελ: Η οικονομική διευθέτηση είναι το πιο σημαντικό θέμα
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συμφωνήσει να ξεκινήσει την επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων για το Brexit τον Δεκέμβριο μόνο αν η Βρετανία προχωρήσει στην εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεών της προς την Ένωση.
«Ελπίζουμε πως έως τον Δεκέμβριο θα έχουμε προχωρήσει αρκετά ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η δεύτερη φάση αλλά αυτό εξαρτάται από τον βαθμό στον οποίο η Βρετανία θα σημειώσει πρόοδο έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι είναι επαρκής στα βασικά θέματα της πρώτης φάσης», είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της συνόδου κορυφής της ΕΕ.
«Σε αυτό η οικονομική διευθέτηση είναι το πιο σημαντικό θέμα», πρόσθεσε.
Δεύτερη παράταση στην άρση των κυρώσεων των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο
07:20
LIVE ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Τραμπ: «Η εκεχειρία με το Ιράν θα λήξει αν υπάρξει συμφωνία» - Ξανά στο «τραπέζι» οι δύο πλευρές
07:07
Φωτιά σε διαμέρισμα στον Κολωνό - Απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες η μία χωρίς τις αισθήσεις της
07:05
Καιρός: Αίθριος σχεδόν σε όλη τη χώρα - Υποχωρεί η σκόνη και οι ισχυροί βοριάδες
07:00