ΚΟΣΜΟΣ

Δύο νεκροί μαθητές από πυρά εφήβου σε σχολείο στη Βραζιλία

Δύο νεκροί μαθητές από πυρά εφήβου σε σχολείο στη Βραζιλία
REUTERS/Paulo Whitaker/Φωτογραφία αρχείου

Ένας έφηβος άνοιξε πυρ εναντίον μαθητών στο σχολείο του στην πολιτεία Γκοϊάς, στην Βραζιλία, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τουλάχιστον 2 παιδιά και να τραυματίσει άλλα τρία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο δράστης ήταν ηλικίας 14 ετών, σύμφωνα με τη σήμανση. «Φοιτούσε στο σχολείο και συνελήφθη» διευκρίνισαν οι πυροσβέστες της πόλης Γκοϊάνια, που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της χώρας.

Νωρίς το μεσημέρι τοπική ώρα, «ένας μαθητής του σχολείου άρχισε να πυροβολεί με ένα περίστροφο σε μια αίθουσα του σχολείου. Δυστυχώς, έξι άνθρωποι δέχθηκαν πυρά, ο θάνατος δύο εξ αυτών ήταν ακαριαίος» εξήγησε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο TV Globo.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ο 14χρονος ήταν γιος ενός αστυνομικού και ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ανήκε σε στέλεχος των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες σχετικά με την ηλικία των θυμάτων στο ιδιωτικό αυτό σχολείο.

Αρχικά οι πυροσβέστες ανέφεραν ότι τα παιδιά που σκοτώθηκαν η τραυματίστηκαν ήταν ηλικίας «12-13 ετών», ωστόσο η αστυνομία έκανε γνωστό αργότερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ηλικία των θυμάτων είναι μεταξύ «11 έως 16 ετών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ