Γερμανία: Χιλιάδες υπογραφές για να σταλούν πρόσφυγες από την Ελλάδα στο Αμβούργο
Πηγή: REUTERS/Michalis Karagiannis

Τριάντα πέντε οργανισμοί, μεταξύ των οποίων και συνδικαλιστικές ενώσεις, σύλλογοι και περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι υπέγραψαν το ηλεκτρονικό αίτημα με τίτλο «Το Αμβούργο έχει θέσεις», το οποίο θα παραδοθεί σε εκπρόσωπο της Γερουσίας στις 8 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Οι υπογράφοντες εκτιμούν ότι το Αμβούργο διαθέτει 1.000 θέσεις για πρόσφυγες και ζητούν να μεταφερθούν άτομα από την Ελλάδα στο Αμβούργο. Το σχετικό ρεπορτάζ με τίτλο «Να στείλει η κυβέρνηση πρόσφυγες στο Αμβούργο», δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα του NDR.

Οι πρωτεργάτες της δράσης «Το Αμβούργο έχει θέσεις» είναι πεπεισμένοι ότι το Αμβούργο έχει τις οικονομικές προϋποθέσεις να υποδεχθεί περισσότερους πρόσφυγες από την Ελλάδα, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα. Χιλιάδες άνθρωποι από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ελληνικά νησιά, πολλοί από αυτούς υπό απάνθρωπες συνθήκες. Με την υποδοχή 1.000 προσφύγων, το Αμβούργο θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες γερμανικές και ευρωπαϊκές πόλεις, ελπίζουν οι υποστηρικτές της δράσης και ο Herald Möller-Satner της ομάδας συζήτησης για τους Πρόσφυγες και τη Μετανάστευση στο Ottensen, επισημαίνεται.

Ένα άλλο ηλεκτρονικό αίτημα συγκέντρωσης υπογραφών –που επίσης θα επιδοθεί στην επόμενη συνέλευση της Γερουσίας- ζητά να μην γίνουν επαναπροωθήσεις στο Αφγανιστάν. Το αίτημα έχουν υπογράψει περισσότερα από 5.000 άτομα και 21 οργανισμοί, σημειώνεται.


Διαβάστε επίσης

Σουλτς: Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι σύνεδροι έχουν συνείδηση της ευθύνης τους

Αισιόδοξη η Μέρκελ πως το SPD θα εγκρίνει την έναρξη συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης

Γκάμπριελ: «Ναι» στον μεγάλο συνασπισμό ώστε Γερμανία-Γαλλία να διαμορφώσουν την Ευρώπη

«Όχι» Λίντνερ σε νέες διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση Τζαμάικα