ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν βίζα σε αντιπροσωπεία τουρκικού υπουργείου

Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν βίζα σε αντιπροσωπεία τουρκικού υπουργείου
REUTERS/Kevin Lamarque

Η κρίση στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον συνεχίζεται, με το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης να ακυρώνει την προγραμματισμένη επίσκεψη αντιπροσωπείας του στις ΗΠΑ, καθώς οι αμερικανικές Αρχές απάντησαν αρνητικά σε σχετικό τους αίτημα. 

Το CNN Turk και άλλα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν νωρίτερα ότι οι Αρχές των ΗΠΑ αρνήθηκαν να χορηγήσουν ταξιδιωτική βίζα σε μέλη τoυ κλιμακίου, το οποίο θα ταξίδευε στις ΗΠΑ προκειμένου να λάβει μέρος στη διαπραγμάτευση για την επίλυση της κρίσης στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις που έχει οδηγήσει σε «παγώματα» στην έκδοση βίζα.

Σημειώνεται πως η αμερικανική πρεσβεία και τα προξενεία στην Τουρκία ανέστειλαν την έκδοση σχεδόν όλων των τύπων θεωρήσεων για τούρκικά διαβατήρια στις 8 Οκτωβρίου, στον απόηχο της σύλληψης ενός τούρκου εργαζόμενου στο γενικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης για φερόμενες σχέσεις με πραξικοπηματίες.

«Λόγω της πρόσφατης κρίσης βίζα μεταξύ των δύο χωρών, η επίσκεψη ακυρώθηκε από το υπουργείο μας», ανέφερε σε δήλωσή του το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχαν αιτήσεις θεώρησης για απόρριψη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ