ΚΟΣΜΟΣ

Στην Ιαπωνία η Ιβάνκα Τραμπ έπειτα από πρόσκληση του Σίνζο Άμπε

Στην Ιαπωνία η Ιβάνκα Τραμπ έπειτα από πρόσκληση του Σίνζο Άμπε
REUTERS/Yuri Gripas

Στην Ιαπωνία θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα η Ιβάνκα Τραμπ, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού της χώρας, Σίνζο Άμπε. Στις 3 Νοεμβρίου, η Πρώτη Kόρη και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου θα δώσει ομιλία και θα συζητήσει για τη συμμετοχή των γυναικών στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο του «World Assembly for Women 2017».

Πρόκειται για ένα ετήσιο συνέδριο που φιλοξενείται από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας και αποτελεί μέρος των προσπαθειών του Άμπε να δημιουργήσει μια «κοινωνία όπου οι γυναίκες θα λάμψουν», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του Ιαπωνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Μια μέρα μετά, στις 5 Νοεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ θα βρεθεί επίσης στην Ιαπωνία ενώ στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται και επισκέψεις στη Νότια Κορέα, την Κίνα, το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες.

Η οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών αποτέλεσε βασικό θέμα στο χαρτοφυλάκιο της Ιβάνκα Τραμπ, η οποία εργάζεται για την προώθηση φορολογικής μεταρρύθμισης, ενώ αυτή τη βδομάδα, η Πρώτη Κόρη βρέθηκε στην Πενσιλβάνια όπου έκανε και το πρώτο δημόσιο βήμα της στην πολιτική.

Με την πρόσκληση πάντως αυτή, όπως σχολιάζει το CNNi, ο Άμπε στοχεύει στο να οικοδομήσει τις σχέσεις του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και η Ιβάνκα έχει σταθεί στο πλευρό του και στο παρελθόν, σε επίσημες επισκέψεις, φόρουμ και συνέδρια.

Με πληροφορίες από: Ivanka Trump Japan-bound for speech, By Betsy Klein, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ