ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή: Βίαζε για 20 χρόνια την κόρη του και απέκτησε μαζί της οκτώ παιδιά

Αργεντινή: Βίαζε για 20 χρόνια την κόρη του και απέκτησε μαζί της οκτώ παιδιά
REUTERS

Συγκλονίζει την Αργεντινή η υπόθεση του Ντομίνγκο Μπουλάτσιο, ο οποίος κατηγορείται πως για 20 χρόνια κρατούσε αιχμάλωτη την κόρη του, την οποία βίαζε κατ’εξακολούθηση με αποτέλεσμα να αποκτήσει μαζί της οκτώ παιδιά.

Τα βασανιστήρια ξεκίνησαν όταν η κόρη του Μπουλάτσιο ήταν 11 ετών, ενώ η τραγική ιστορία ήρθε στη δημοσιότητα μόλις στα τέλη του 2015, όταν η κοπέλα πήγε στο γιατρό το ένα από τα οκτώ παιδιά που απέκτησε από τον πατέρα-βιαστή της.

Ο γιατρός εξέτασε το παιδί και όταν την ρώτησε ποιος ήταν ο πατέρας, εκείνη του αποκάλυψε όλα όσα είχαν συμβεί τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα, φαίνεται ότι ο Μπουλάτσιο εξασφάλιζε όλα αυτά τα χρόνια τη σιωπή της κόρης του, απειλώντας την μεταξύ άλλων και με θάνατο.

Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία, η οποία ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για να βρει τον Μπουλάτσιο, ο οποίος είχε εξαφανιστεί. Τελικά συνέλαβε τον 56χρονο, ο οποίος κρυβόταν σε σπίτι συγγενή του στην πόλη Λορέτο, τον Ιανουάριο του 2016.

Μυστήριο παραμένει ποια ήταν η τύχη της μητέρας της κοπέλας. Σύμφωνα με αναφορές, φέρεται να τους εγκατέλειψε πριν από αρκετά χρόνια, επειδή είχε πέσει θύμα κακομεταχείρισης από τον σύζυγό της.

Υποβλήθηκε σε εξετάσεις DNA και αποκαλύφθηκε όλη η αλήθεια και οι αρχές του άσκησαν δίωξη για έξι αδικήματα. Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε φέτος και σε αυτή αναμένεται να καταθέσουν περισσότεροι από 50 μάρτυρες.

Η υπόθεση θυμίζει πολύ αυτή του Αυστριακού Γιόζεφ Φριτζλ, η οποία ήρθε στη δημοσιότητα το 2008. Τότε αποκαλύφθηκε ότι ο 73χρονος βίαζε επί χρόνια την κόρη του, την οποία κρατούσε φυλακισμένη στο υπόγειο του σπιτιού του και απέκτησε μαζί της επτά παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ