ΚΟΣΜΟΣ

Αφιερωμένο στο Halloween το Doodle της Google (vid)

Αφιερωμένο στο Halloween το Doodle της Google (vid)

Στο Halloween είναι αφιερωμένο το Doodle της Google ανήμερα της δημοφιλούς γιορτής.

Η μέρα προσφέρεται για μεταμφιέσεις μικρών και μεγάλων, πράγμα που κάνει και ο πρωταγωνιστής του Doodle, ένα μικρό φαντασματάκι.

Το μοναχικό φάντασμα κάνει τα πάντα για να μπορέσει να συμμετέχει στην βόλτα των παιδιών για «φάρσα ή κέρασμα» και τελικώς βρίσκει την μεταμφίεση που κερδίζει, τον πραγματικό του εαυτό.

Το Halloween, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτή Samhain, του θεού του κάτω κόσμου. Η μέρα σημάδευε το πέρασμα στον χειμώνα, με την αλλαγή εποχής να αποτελεί μία «γέφυρα» ανάμεσα στον κόσμο ζωντανών και νεκρών.

Άλλες αναφορές θέλουν το Halloween να ξεκινά από την χριστιανική παράδοση. Με τα χρόνια εξελίχθηκε σε μία γιορτή μεταμφιέσεων, παρελάσεων και… γλυκών.

Μπρους Γουίλις-Γκουίνεθ Πάλτροου-Καρντάσιαν: οι stars διεκδικούν το θρόνο του Halloween

Σύμβολό της είναι οι κολοκύθες που παίρνουν διάφορες μορφές, τρομακτικές και μη. Η παράδοση της κολοκύθας γυρίζει πίσω στον ιρλανδικό μύθο και τον τσιγγούνη Τζακ, ο οποίος περιπλανιόταν μετά τον θάνατό του μη μπορώντας να βρει ένα μέρος να αναπαυτεί η ψυχή του, καθώς δεν έγινε δεκτός στον παράδεισο.

Ο Τζακ τοποθετούσε ένα κάρβουνο μέσα σε ένα γογγύλι για να ζεσταίνεται. Αργότερα οι Ιρλανδοί σκάλιζαν γογγύλια και τοποθετούσαν στο εσωτερικό τους κεριά για να διώχνουν τα κακά πνεύματα, όπως ο Τζακ.

5 + 1 ταινίες τρόμου που μας βάζουν στο κλίμα του Halloween

Η παράδοση του Halloween κατά τον 19ο αιώνα έφτασε στη Βόρεια Αμερική και τα γογγύλια αντικαταστάθηκαν από κολοκύθες. Έκτοτε παίρνουν διάφορες μορφές, χρώματα και σχήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ