ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η CIA απέρριψε τη θεωρία ότι ο Χίτλερ διέφυγε στην Κολομβία

Γιατί η CIA απέρριψε τη θεωρία ότι ο Χίτλερ διέφυγε στην Κολομβία
Wikipedia

«Τροφή» στους συνομωσιολόγους δίνουν απόρρητα έγγραφα της CIA που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με έκθεση της υπηρεσίας ο Αδόλφος Χίτλερ δεν είχε αυτοκτονήσει, αλλά κατέφυγε στην Κολομβία μετά την ήττα του. 

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ που χρονολογούνται aαπό το1954,ο Χίτλερ μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου διέφυγε στην Κολομβία και πέρασε αρκετούς μήνες στη χώρα πριν φύγει για την Αργεντινή.

Ο πρώην στρατιωτικός των SS, Φίλιπ Σιτροέν αποκάλυψε σε πράκτορες της CIA πως είχε επαφές με τον Αδόλφο Σάτλμαϊερ, το όνομα που είχε υιοθετήσει ο Φύρερ, κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Τούνχα της Κολομβίας. Στην περιοχή φέρεται να είχαν καταφύγει και άλλοι ναζί, που διατηρούσαν όμως κρυφή την ταυτότητα του Χίτλερ.

Μάλιστα στα χέρια της Υπηρεσίας πέρασε και μία φωτογραφία του Χίτλερ μαζί με τον Σιτροέν από την ίδια περίοδο. Ο ίδιος αποκάλυψε πως το 1955 ο Φύρερ εγκατέλειψε την Κολομβία και μετακόμισε στην Αργεντινή. Η φήμη περί παρουσίας του Χίλτερ στην Αργεντινή είχε υποστηριχθεί στο παρελθόν από τον Αργεντινό συγγραφέα, Αμπέλ Μπάστι.

Πώς οι Γερμανοί έγιναν Ναζί; Έκθεση για τον Χίτλερ δίνει απαντήσεις

Περισσότερες αποδείξεις για την παραμονή του Χίλτερ στην Κολομβία δόθηκαν από έναν ακόμη μάρτυρα της CIA, ο οποίος έδωσε στις Αρχές ακόμη μία φωτογραφία του με τον Σιτροέν που είχε τραβηχτεί στην χώρα. Στο πίσω μέρος της φωτογραφίας αναγράφονταν τα ονόματα «Σιτροέν» και «Σάτλμαϊερ».

Οι εν λόγω πληροφορίες οδήγησαν τους αμερικανούς πράκτορες στο να γράψουν μία επίσημη έκθεση βασιζόμενοι στις μαρτυρίες των πηγών τους, όμως σε επιστολή που συνόδευε την έκθεση τονιζόταν: «Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να γίνουν τεράστιες προσπάθειες για αυτό το ζήτημα με μικρές πιθανότητες να βρεθεί κάτι σοβαρό. Ετσι, θεωρούμε ότι μάλλον δεν πρέπει να κυνηγήσουμε την υπόθεση αυτή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ