ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικών κοντά στο κοινοβούλιο

Τυνησία: Επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικών κοντά στο κοινοβούλιο
REUTERS/Zoubeir Souissi

Επίθεση με μαχαίρι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου στην Τύνιδα, την πρωτεύουσα της Τυνησίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, ενώ ο δράστης συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης, που ήταν γνωστός στις αρχές για σχέσεις με ισλαμιστική ομάδα, δήλωσε μετά τη σύλληψή του πως στόχος του ήταν οι αστυνομικοί, τους οποίους θεωρεί τύραννους.

Ένας εκ των αστυνομικών έχει τραυματιστεί σοβαρά στον λαιμό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο συνάδελφός του φέρει πιο ελαφρά τραύματα.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε η επίθεση έσπευσε μεγάλη δύναμη της αστυνομίας, η οποία απέκλεισε την περιοχή, που ήταν γεμάτη αίματα. Το περιστατικό σημειώθηκε στην πλατεία Μπαρντό, ακριβώς απέναντι από το κτίριο του Κοινοβουλίου και κοντά στο ομώνυμο μουσείο, όπου τον Μάρτιο του 2015 είχε γίνει μια πολύνεκρη επίθεση με 21 τουρίστες να χάνουν τη ζωή τους.

Τον περασμένο χρόνο σημειώθηκαν ακόμη δύο μεγάλες επιθέσεις, η μία εναντίον τουριστών στο παραλιακό θέρετρο Σούσα και η δεύτερη στην Τύνιδα, εναντίον της προεδρικής φρουράς.

Έκτοτε οι αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας σε σημεία στρατηγικής σημασίας σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ έχουν διαλύσει και πολλούς πυρήνες μαχητών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ