ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ χλευάζει δημοσιογράφο με κινητικά προβλήματα

Ο Ντόναλντ Τραμπ χλευάζει δημοσιογράφο με κινητικά προβλήματα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνεται σε ψηφοφόρους του στην Αλαμπάμα REUTERS/Marvin Gentry TPX IMAGES OF THE DAY

Ο Ντόναλντ Τράμπ (Donald Trump) χλευάζει δημοσιογράφο με κινητικές αναπηρίες των New York Times προκαλώντας την οργή της εφημερίδας. 

Μιμούμενος τον δημοσιογράφο των New York Times, Serge Kovaleski, ο Τράμπ σε ένα συλλαλητήριο την Τρίτη το απόγευμα αλλοίωσε τη φωνή του και κούνησε τα χέρια του με τέτοιο τρόπο προκειμένου να τον διακωμωδήσει. Ο Kovaleski πάσχει από μια χρόνια ασθένεια που ονομάζεται αρθρογρύπωση, η οποία περιορίζει την ελευθερία κινήσεων των χεριών του.

«Το βρίσκουμε απαράδεκτο να σατιρίζει την εμφάνιση ενός εκ των δημοσιογράφων μας», δήλωσε εκπρόσωπος των New York Times στο CNNMoney.

Η κίνηση του Τραμπ ήρθε ως απάντηση σε ένα κείμενο που είχε γράψει ο Kovaleski το 2001 που αμφισβητούσε ότι Μουσουλμάνοι του Νιου Τζέρσεϊ πανηγύριζαν την 11η του Σεπτέμβρη. Ο Τραμπ , από την άλλη, ισχυρίζεται ότι ήταν ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας

Ο Kovaleski ως δημοσιογράφος της Washington Post το 2001 είχε ερευνήσει το θέμα αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη.

Το βέβαιο είναι πως δεν θυμάμαι να υπάρχει ούτε ένας που να λέει ότι υπήρχαν άνθρωποι που πανηγύριζαν. Εξ όσων μπορώ να θυμηθώ δεν είχε συμβεί αυτό

Δεν είναι η πρώτη φορά στη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας που ο Τραμπ επιτίθεται σε δημοσιογράφο ο οποίος τον έχει δυσαρεστήσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επίθεση που είχε εξαπολύσει πριν από λίγο καιρό στην παρουσιάστρια του Fox, Megyn Kelly, η οποία τον εξόργισε με τις ερωτήσεις της στη διάρκεια ενός ντιμπέιτ. Έκτοτε, την εξευτελίζει συστηματικά, όπως και την εκπομπή της.

Donald Trump mocks reporter's disability

ΔΗΜΟΦΙΛΗ