ΚΟΣΜΟΣ

Ένας γυναικείος «στρατός» στην υπηρεσία της Μέλανια Τραμπ στην Ιαπωνία

Ένας γυναικείος «στρατός» στην υπηρεσία της Μέλανια Τραμπ στην Ιαπωνία
REUTERS/Kevin Lamarque

Μία ειδική ομάδα ασφαλείας αποτελούμενη αποκλειστικά από γυναίκες θα αναλάβει την προστασία της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, της πρώτης κόρης, Ιβάνκα Τραμπ αλλά και όλων των θηλυκών μελών του αμερικάνικου επιτελείου, που θα συνοδεύσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο πρώτο του επίσημο ταξίδι στην Ασία.  

Η γυναικεία αστυνομική μονάδα, ντυμένη με μαύρα επίσημα κοστούμια, έκανε επίδειξη των ικανοτήτων της μπροστά από το αυτοκρατορικό παλάτι του Τόκιο, παρουσία δημοσιογράφων.

«Τυπικά, η χρήση μίας τέτοιας μονάδας από τις δυνάμεις ασφαλείας» είναι δείγμα σεβασμού προς τις καλεσμένες, επεσήμανε στο CNNi ο αναλυτής Jonathan Wackrow, πρώην πράκτορας των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών.

«Θεωρούν πως μία ομάδα αποτελούμενη αποκλειστικά από γυναίκες είναι πιο φιλόξενη, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο», επεσήμανε ο ίδιος, ενθυμούμενος την αντίστοιχη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ασία και την ομάδα που συνόδευε την Μισέλ Ομπάμα.

Η ομάδα που θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία των Τραμπ, δημιουργήθηκε στα πλαίσια των προετοιμασιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

«Η πραγματική ασφάλεια των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών» είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερη, ξεκαθαρίζει ο Wackrow και συμπληρώνει πως οι τοπικές αυτές ομάδες «δεν βοηθούν σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών». Αν δηλαδή συμβεί κάτι σοβαρό, η πρώτη γραμμή προστασίας της πρώτης κυρίας θα είναι οι αμερικανοί πράκτορες.

Όμως, όπως τόνισε ο πρώην πράκτορας, οι ιαπωνικές Αρχές «παίζουν έναν ουσιώδη ρόλο στην προστασία» υψηλών καλεσμένων.

Melania Trump to be protected by special all-female Japanese police squad, by Kate Bennett, CNN's COVER/LINE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ