ΚΟΣΜΟΣ

Η νεολαία του CSU ζητά την απομάκρυνση Ζεεχόφερ και νέο αίμα στο κόμμα

Η νεολαία του CSU ζητά την απομάκρυνση Ζεεχόφερ και νέο αίμα στο κόμμα
Sebastian Widmann/Getty Images

Τη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Βαυαρού πρωθυπουργού και επικεφαλής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Χορστ Ζεεχόφερ εκφράζει η νεολαία της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) στην Βαυαρία, επιβεβαιώνοντας το εσωτερικό πρόβλημα της Ένωσης και αξιώνοντας «νέο ξεκίνημα σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα», ειδικά ενόψει των εκλογών του 2018 στο κρατίδιο.

«Για μια επιτυχία στις εκλογές τον επόμενο χρόνο χρειάζεται ένα αξιόπιστο νέο ξεκίνημα σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα (…) Παρά την αναμφισβήτητη προσφορά του στο CSU, την Βαυαρία και την Γερμανία επί πολλές δεκαετίες, πρέπει τώρα ο Χορστ Ζεεχόφερ να ανοίξει τον δρόμο για μια συντεταγμένη μετάβαση στην ηγεσία της βαυαρικής κυβέρνησης», αναφέρεται σε ψήφισμα που εκδόθηκε χθες, Σάββατο και το οποίο εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, κατά την διάρκεια του Συνεδρίου της Νεολαίας που πραγματοποιείται στο Ερλάνγκεν.

Μετά το φιάσκο του CSU στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, όπου το κόμμα έλαβε ποσοστό κατά σχεδόν δέκα μονάδες μικρότερο από ό,τι το 2013, πολλά μέλη του κόμματος θεωρούν τον κ. Ζεεχόφερ υπεύθυνο για το αποτέλεσμα και ζητούν την απομάκρυνσή του. Μέχρι τώρα ωστόσο οι συζητήσεις αυτές παρέμεναν σε κλειστό κύκλο, ενώ το ψήφισμα της Νεολαίας αποτελεί την πρώτη έκφραση ανοιχτής δυσαρέσκειας σε επίσημο και δημόσιο βήμα, με το βλέμμα μάλιστα στο Συνέδριο του CSU, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τον Δεκέμβριο. Αυτός πιθανότατα ήταν και ο λόγος που ο Αρχηγός του CSU ακύρωσε την τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη για χθες εμφάνισή του κατά την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, επικαλούμενος τις υποχρεώσεις του στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ