ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Λουτρό αίματος με δεκάδες νεκρούς μετά από επίθεση με παγιδευμένο όχημα

Συρία: Λουτρό αίματος με δεκάδες νεκρούς μετά από επίθεση με παγιδευμένο όχημα
Φωτογραφία Αρχείου - REUTERS/Bassam Khabieh

Λουτρό αίματος και πάλι στην Συρία, με δεκάδες αμάχους να χάνουν τη ζωή τους μετά από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 75 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Την επίθεση με αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά πραγματοποίησε, χθες Σάββατο, το Ισλαμικό Κράτος στη συριακή επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, στα ανατολικά της χώρας.

"Περισσότεροι από 75 είναι οι νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά, και 140 οι τραυματίες", δήλωσε στο AFP ο επικεφαλής της οργάνωσης Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, ο οποίος διευκρίνισε ότι τα θύματα ήταν εκτοπισμένοι που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους στη συγκεκριμένη επαρχία για να γλιτώσουν από τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Η Ντέιρ αλ-Ζορ βρίσκεται στη δυτική όχθη του Ευφράτη ποταμού και είναι η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη πόλη της ανατολικής Συρίας – καθώς είναι το κέντρο της παραγωγής πετρελαίου της χώρας. Μόλις την Παρασκευή, η συριακή κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τη νίκη της επί του Ισλαμικού Κράτους στη συγκεκριμένη περιοχή, νίκη που αποτελεί άλλο ένα σημαντικό πλήγμα στους τζιχαντιστές που χάνουν και τα τελευταία προπύργιά τους στη Συρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ