ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Ένας νεκρός από επίθεση σε τηλεοπτικό σταθμό

Αφγανιστάν: Ένας νεκρός από επίθεση σε τηλεοπτικό σταθμό
Ένοπλοι περιπολούν έξω από το κτίριο του σταθμού Shamshad TV στην Καμπούλ Reuters

Ένας νεκρός είναι ο απολογισμός από την επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι εναντίον των γραφείων του τηλεοπτικού δικτύου Shamshad TV στην Καμπούλ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος ο σταθμός.

«Η επίθεση τερματίστηκε. Σύμφωνα με τη διοίκηση των ειδικών δυνάμεων, όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτιρίου έχουν σωθεί», μετέδωσε το Shamshad TV.

Σύμφωνα με τις Αρχές του Αφγανιστάν την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, μέσω ανακοίνωσης στο Πρακτορείο Ειδήσεων του AMAQ.

Ένοπλοι εισέβαλαν στα γραφεία του Shamshad νωρίτερα σήμερα, την ώρα που βρίσκονταν σε αυτό πολλοί εργαζόμενοι, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Οι δράστες έριξαν χειροβομβίδες εναντίον των καλά εξοπλισμένων δυνάμεων ασφαλείας που φύλαγαν το Shamshad TV, σύμφωνα με έναν φωτοειδησεογράφο του AFP, ο οποίος πρόσθεσε ότι ακούγονταν σποραδικά πυρά από το εσωτερικό του κτιρίου.

«Είδα τρεις δράστες από τις κάμερες ασφαλείας την ώρα που εισέβαλαν στο κτίριο της τηλεόρασης. Αρχικά πυροβόλησαν τον φρουρό, μετά εισήλθαν. Άρχισαν να ρίχνουν χειροβομβίδες και να πυροβολούν», διηγήθηκε η Φάισαλ Ζάλαντ, δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου.

«Μια ομάδα ενόπλων εισήλθε στο κτίριο και οι δυνάμεις ασφαλείας μάχονται», δήλωσε ο Μπασίρ Μουτζαχίντ εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ διέψευσε μέσω του Twitter οποιαδήποτε εμπλοκή της οργάνωσης στην επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ