ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αδελφός «νονού» της μαφίας επιτέθηκε σε δημοσιογράφο

Ιταλία: Αδελφός «νονού» της μαφίας επιτέθηκε σε δημοσιογράφο
EPA/STRINGER

Η δημοσιογραφία αποδείχθηκε δύσκολη δουλειά για ακόμη μία φορά. Ο αδελφός του αφεντικού της ιταλικής μαφίας Carmine Spada, Roberto Spada επιτέθηκε σε δημοσιογράφοτης RAI γιατί δεν του άρεσε η ερώτηση που του έκανε.

Όταν ο Daniele Piervincenzi ρώτησε τον Spada για τις σχέσεις του με την άκρα δεξιά, οι «τόνοι» ανέβηκαν και ο αδελφός του μαφιόζου χτύπησε τον δημοσιογράφο με κουτουλιά σπάζοντας του τη μύτη. Μάλιστα, ο Roberto Spada συνέχισε την επίθεση χρησιμοποιώντας ένα ρόπαλο, με το οποίο χτύπησε τον Daniele Piervincenzi ρίχνοντας τον στο οδόστρωμα.

«Με χτύπησε επειδή έκανα ερωτήσεις» δήλωσε ο δημοσιογράφος της RAI.

Το δημοσιογραφικό συνεργείο της RAI έκανε ένα ντοκιμαντέρ για τις εκλογές του δημοτικού συμβουλίου στο προάστιο Όστια της Ρώμης, όπου πριν από δύο χρόνια το τοπικό δημοτικό συμβούλιο είχε διαλυθεί λόγω διείσδυσης της μαφίας.

Όπως μετέδωσε το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ANSA, δημοσιογράφοι και εικονολήπτες ιταλικών τηλεοπτικών καναλιών, κρατώντας μικρόφωνα και με τις κάμερες στον ώμο, έκαναν διαδήλωση διαμαρτυρίας, στο προάστιο Όστια. Μάλιστα και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο δημοσιογράφο, που έπεσε θύμα της επίθεσης.

Η οικογένεια Spada είναι γνωστή για τη βιαιότητα της. Επτά μέλη της οικογένειας καταδικάστηκαν τον Οκτώβριο σε συνολικά 56 χρόνια φυλάκισης. Ανάμεσα τους και ο Carmine Spada, αδερφός του δράστη της επίθεσης στον δημοσιογράφο της RAI, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 ετών για εκβιασμό και συμμετοχή στη μαφία πέρυσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ