ΚΟΣΜΟΣ

Πώς το κόκκινο κρασί αυξάνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

Πώς το κόκκινο κρασί αυξάνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης
REUTERS/Isla Binnie

Όταν μια γυναίκα προσπαθεί να μείνει έγκυος, οι συμβουλές που δίνουν -συνήθως- οι γιατροί είναι να αποφεύγει τελείως, το αλκοόλ. Ωστόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα, το κόκκινο κρασί, όταν δεν ξεπερνάει τα πέντε ποτήρια το μήνα, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες της σύλληψης.

Ειδικότερα, στη μελέτη που έγινε από ερευνητές του Washington University School of Medicine, βρέθηκε σύνδεση μεταξύ του κόκκινου κρασιού και της σωστής λειτουργίας των ωοθηκών σε μια γυναίκα.

Το λευκό κρασί, η μπύρα, άλλα οινοπνευματώδη ποτά ή περισσότερα από πέντε ποτήρια κόκκινου κρασιού σε έναν μήνα δεν είχαν το ίδιο αποτέλεσμα.

Η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Άσλεϊ Έσκο ανέφερε: «Ο αντίκτυπος που έχει ο τρόπος ζωής, συμπεριλαμβανομένων των διατροφικών συνηθειών και της πρόσληψης αλκοόλ, στην υγεία των ωοθηκών, είναι αντικρουόμενες. Ο σκοπός αυτής της μελέτης ήταν να καθοριστεί εάν η πρόσληψη αλκοόλ σχετίζεται με το απόθεμα των ωοθυλακίων».

Η ίδια, σημείωσε πως δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη πώς το κόκκινο κρασί έχει τέτοιες ευεργετικές ιδιότητες, ωστόσο υποθέτουν ότι ίσως οφείλεται στην ρεσβερατρόλη, ουσία που βρίσκεται κυρίως σε υψηλές συγκεντρώσεις στον φλοιό των σταφυλιών και ιδιαίτερα των κόκκινων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ