ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να γλιτώσει από τα... δολοφονικά σχέδια της συζύγου του

ΗΠΑ: Σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να γλιτώσει από τα... δολοφονικά σχέδια της συζύγου του
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Carlo Allegri

Παρότι μοιάζει σαν σενάριο αστυνομικής ταινίας, είναι πραγματική ιστορία. Μία Μεξικανή αποφάσισε να προσλάβει έναν επαγγελματία δολοφόνο για να σκοτώσει τον αμερικανό σύζυγό της… έναν μήνα πριν οριστικοποιηθεί το διαζύγιό τους. Όμως εκείνος το έμαθε εγκαίρως και με τη βοήθεια των Αρχών έστησε ένα απίστευτο κόλπο και κατάφερε να γλιτώσει από την «γυναίκα-αράχνη», η οποία πλέον βρίσκεται στη φυλακή. 

Ο Ραμόν Σόσα γνώρισε την Μαρία ντε Λούρδες το 2007 στο Τέξας των ΗΠΑ. Ο 50χρονος και η 43χρονη ήταν διαζευγμένοι και είχαν αποκτήσει τρία και δύο παιδιά αντίστοιχα με τους προηγούμενους συντρόφους τους. Οι οικογένειές τους όμως δεν μπήκαν εμπόδιο στη σχέση τους και το 2010 έγινε η επίσημη πρόταση γάμου.

Με τον γάμο η μεξικανή Μαρία ντε Λούρδες, η οποία μέχρι τότε δεν είχε πράσινη κάρτα και αναγκαζόταν να επιστρέφει στην πατρίδα της ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να ανανεώνει την βίζα της, έγινε νόμιμη κάτοικος ΗΠΑ.

Το ζευγάρι άνοιξε ένα γυμναστήριο, όπου εκείνη εργαζόταν ως γυμνάστρια και εκείνος ως προπονητής πυγμαχίας, και όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά στον κοινό τους βίο. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν το ζευγάρι άρχιζε να αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Η ντε Λούρδες ύστερα από κάποιο διάστημα αποφάσισε να ζητήσει διαζύγιο από τον Σόσα.

«Είχαμε τις διαφωνίες μας, όπως όλα τα ζευγάρια, τις οποίες προσπαθήσαμε να λύσουμε με τη βοήθεια ειδικού. Είχαμε και μια επιχείρηση μαζί, που αντιμετώπισε προβλήματα. Σιγά σιγά η σχέση μας άρχισε να ατονεί και ήθελε να χωρίσουμε. Αφότου αντιληφθήκαμε πως ούτε ο οικογενειακός σύμβουλος μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση, συμφώνησα να πάρουμε διαζύγιο», είπε ο Σόσα σε εκπομπή του Fox, όπου παρουσιάστηκε η ιστορία του.

Το 2015, περίπου έναν μήνα πριν βγει το διαζύγιο, ένας φίλος του Σόσα τον ενημέρωσε πως η πρώην σύζυγός του προσπαθεί να βρει κάποιον εκτελεστή για να τον σκοτώσει και πληρώνει περίπου 2.000 δολάρια. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Στην αρχή πίστεψα πως πρόκειται για αστείο. Όταν με πήρε στο τηλέφωνο, οδηγούσα. Έκανα στην άκρη και προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω τι μου λέει», είπε, περιγράφοντας τη στιγμή που έλαβε το τηλεφώνημα.

Ο Σόσα και ο φίλος του ξεκίνησαν να ερευνούν την υπόθεση για να βρουν τις απαραίτητες αποδείξεις ώστε να πάνε στην αστυνομία. Ο εν λόγω φίλος συναντήθηκε με την ντε Λούρδες για να την εξυπηρετήσει στην εύρεση δολοφόνων και βιντεοσκόπησε μυστικά τη συνάντησή τους.

Τα στοιχεία δόθηκαν στο FBI, οι αστυνομικοί όμως πρότειναν στον τεθλιμμένο Σόσα να στήσει ένα κόλπο για να καταδικαστεί ευκολότερα η γυναίκα του. Του ζήτησαν να προσποιηθεί τον νεκρό. Και αυτό έγινε. Ειδικοί μακιγιέρ μεταμόρφωναν τον Σόσα σε… πτώμα και ένας μυστικός αστυνομικός έδωσε στην γυναίκα του μία φωτογραφία του… νεκρού συζύγου της.

Η αντίδραση της στην φωτογραφία πλήγωσε ιδιαίτερα τον Σόσα. Μόλις τον είδε νεκρό άρχισε να γελά. «…ξέσπασε σε γέλια. Μόλις το έμαθα, πέρασα από πολλές διακυμάνσεις. Στην αρχή αισθάνθηκα φρικτά, μετά οργή. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως αυτό το άτομο, με το οποίο αγαπηθήκαμε, που πίστευα πως είναι η γυναίκα των ονείρων μου, με είδε νεκρό σε φωτογραφία και γελούσε. Με πόνεσε πολύ όλο αυτό», είπε ο ίδιος.

Η γυναίκα του συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 20 έτη κάθειρξης καθώς, όπως τόνισε ο Σόσα, δεν μπορούσε να περιμένει έναν μήνα να βγει το διαζύγιο και τα ήθελε όλα δικά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ