ΚΟΣΜΟΣ

Σαάντ Χαρίρι: «Ελεύθερος» στη Σαουδική Αραβία δηλώνει ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου

Σαάντ Χαρίρι: «Ελεύθερος» στη Σαουδική Αραβία δηλώνει ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου
REUTERS/ MOHAMED AZAKIR

Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι διαβεβαίωσε την Κυριακή ότι θα επιστρέψει «πολύ σύντομα» στη χώρα του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι «ελεύθερος» στη Σαουδική Αραβία, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο του Λιβάνου.

«Εδώ είμαι ελεύθερος, εάν θελήσω να ταξιδέψω αύριο, θα ταξιδέψω» είπε ο Χαρίρι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε από το Ριάντ στο τηλεοπτικό δίκτυο Future, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της παραίτησής του την 4η Νοεμβρίου.

Ο Χαρίρι γνωστοποίησε από την πρωτεύουσα της Σαουδική Αραβίας ότι παραιτείται και ορισμένοι πολιτικοί αξιωματούχοι διατύπωσαν ερωτήματα σχετικά με την ελευθερία κινήσεων του επικεφαλής της κυβέρνησης του Λιβάνου.

Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωσή του, ο Σαάντ Χαρίρι δεν έχει επιστρέψει στη χώρα του, την ώρα που ο πρόεδρος Μισέλ Αούν δηλώνει ότι δεν αποδέχεται την παραίτησή του, καθώς αναμένει να συναντηθεί μαζί του και να συζητήσουν.

«Θέλω να επιστρέψω στον Λίβανο πολύ σύντομα για να ξεκινήσω τις απαραίτητες διαδικασίες που ορίζει το Σύνταγμα» διευκρίνισε ο Χαρίρι, αναφερόμενος στην παραίτησή του.

Νωρίτερα την Κυριακή ο πρόεδρος Αούν είχε δηλώσει ότι η «ελευθερία» του παραιτηθέντα πρωθυπουργού είναι «περιορισμένη» στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της προεδρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ