Β. Κορέα: Στρατιώτης επιχείρησε να λιποτακτήσει και το «πλήρωσε» με σαράντα σφαίρες
Πηγή: REUTERS/Φωτογραφία Αρχείου

Βορειοκορεάτης στρατιώτης ο οποίος επιχείρησε να λιποτακτήσει και να εισέλθει στη Νότια Κορέα, δέχθηκε σαράντα σφαίρες από τους στρατιώτες που βρίσκονται στα σύνορα, εκ των οποίων οι έξι των τραυμάτισαν.

Διαβάστε επίσης

Η δύναμη του ΟΗΕ που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, έδωσε στη δημοσιότητα την περιγραφή των συνθηκών της προσπάθειας λιποταξίας του στρατιώτη, ο οποίος επιχείρησε να περάσει τα σύνορα με ένα αυτοκίνητο.

«Βγήκε από το όχημα και έτρεξε προς τη Νότια Κορέα περνώντας τα σύνορα την ώρα που άλλοι στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα τον πυροβολούσαν», διευκρινίζει η UNC σε ανακοίνωσή της.

Ο Βορειοκορεάτης στρατιώτης κατάφερε τελικά να περάσει τα σύνορα και τρεις νοτιοκορεάτες έσπευσαν να τον βοηθήσουν ενώ ο γιατρός που τον εξέτασε διευκρίνισε ότι έχει τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

 «Φέρει τουλάχιστον έξι τραύματα από σφαίρες και αυτό στην κοιλιακή χώρα είναι το πιο σοβαρό», δήλωσε ο Λι Κουκ-Γιονγκ στους δημοσιογράφους. «Έχουν επηρεαστεί τα όργανά του. Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα αντέξει», πρόσθεσε ο γιατρός, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση της υγείας του «πολύ σοβαρή».


Διαβάστε επίσης

Προσφυγή της Μόσχας στον ΟΗΕ για να σταματήσει η τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν

Νότια Κορέα: Μεθυσμένος πυρπόλησε ξενοδοχείο σκοτώνοντας πέντε άτομα

Αυστηρές προειδοποιήσεις Λαβρόφ για τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Μάτις: Αυξανόμενες οι απειλές που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ από Κίνα και Ρωσία