ΚΟΣΜΟΣ

Σε κωματώδη κατάσταση ο πρώην αρχηγός της μαφίας Τοτό Ριίνα

Σε κωματώδη κατάσταση ο πρώην αρχηγός της μαφίας Τοτό Ριίνα
REUTERS/ NEIL HALL

Ο πρώην αρχηγός της Κόζα Νόστρα Τοτό Ριίνα, ο οποίος συνελήφθη στην Σικελία το 1993, είναι σε κωματώδη κατάσταση. Την είδηση μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι ο πρώην αρχινονός, μεταφέρθηκε στο τομέα του νοσοκομείου της Πάρμα όπου νοσηλεύονται οι κρατούμενοι.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τις περασμένες ημέρες υποβλήθηκε σε δυο κρίσιμες επεμβάσεις, και στο τέλος της δεύτερης παρουσιάσθηκαν σοβαρές επιπλοκές και τις τελευταίες ώρες έχει περιέλθει σε κωματώδη κατάσταση.

Όπως γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, o Ριίνα κλείνει σήμερα τα ογδόντα επτά του χρόνια, και ο γιός του Σάλβο, θέλησε να του ευχηθεί γράφοντας ένα μήνυμα στο Facebook, στο οποίο, μεταξύ των άλλων τονίζει: «για εμένα δεν είσαι ο Τοτό Ριίνα αλλά ο πατέρας μου. Είναι μια θλιμμένη αλλά σημαντική ημέρα, σου εύχομαι χρόνια πολλά».

Ο πρώην αρχηγός της Κόζα Νόστρα έχει καταδικασθεί από την ιταλική δικαιοσύνη σε είκοσι έξι φορές ισόβια, ως εντολοδότης δεκάδων δολοφονιών και εκτελέσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ