ΚΟΣΜΟΣ

Και η Γερμανία στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους

Και η Γερμανία στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους
REUTERS/Ruben Sprich/Files

Στη μάχη κατά της τρομοκρατίας μπαίνει δυναμικά πλέον και η Γερμανία, την επαύριο της συνάντηση της Άγκελα Μέρκελ με τον Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι καθώς σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων που επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους το υπουργικό συμβούλιο σήμερα έδωσε το "πράσινο φως".

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η αποστολή στη Συρία αναγνωριστικών αεροσκαφών τύπου Tornado, αλλά και τουλάχιστον ενός αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού και ενός πολεμικού πλοίου.

Παράλληλα, η γερμανική φρεγάτα καλείται να παράσχει ασφάλεια από ενδεχόμενες επιθέσεις στο γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle που βρίσκεται ήδη στην ανατολική Μεσόγειο. Η σχετική απόφαση θα πρέπει να επικυρωθεί από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Κοινή γραμμή πλεύσης δείχνουν να ακολουθούν και η Γαλλία με τη Ρωσία, ειδικότερα μετά την αποψινή συνάντηση των ηγετών των δυο χωρών στο Κρεμλίνο. Νωρίτερα, σήμερα ο Φρανσουά Ολάντ είχε συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι στο Παρίσι.

Αλλά και ο Ντέιβιντ Κάμερον ζήτησε σήμερα από τη Βουλή των Κοινοτήτων στήριξη για βομβαρδισμούς στη Συρία.

Την ίδια ώρα, στις Βρυξέλλες ο συναγερμός μειώθηκε κατά μια βαθμίδα, στο επίπεδο 3 ενώ και ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν καθησυχαστικός χθες στο μήνυμά του για το επίπεδο ασφαλείας της χώρας ενόψει του τριημέρου της Ημέρας των Ευχαριστιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ