ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπορικό δυστύχημα στο Μπάκιγχαμ - Αεροπλάνο συγκρούστηκε με ελικόπτερο (pics)

Αεροπορικό δυστύχημα στο Μπάκιγχαμ - Αεροπλάνο συγκρούστηκε με ελικόπτερο (pics)
REUTERS/Hannah McKay

Αεροσκάφος και ελικόπτερο συγκρούστηκαν ενώ βρισκόταν στο αέρα κοντά στο Αϊλέσμπερυ του Μπάκιγχαμ.

Οι Αρχές που βρίσκονται εκεί δήλωσαν πως προτεραιότητα αποτελούν οι ζωές των ανθρώπων. Το ατύχημα φαίνεται να συνέβη κοντά στη Waddesdon Manor.

Η αστυνομία σε ανακοίνωση της επιβεβαίωσε πως «βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο σημείο του ατυχήματος, το οποίο φαίνεται είναι κοντά στο χωριό Waddesdon του Αϊλέσμπερυ.

«Ο κυβερνητικός οργανισμός Air Accidents Investigation Branch (τομέας υπεύθυνος για την έρευνα τέτοιων ατυχημάτων) έχει πληροφορηθεί και έρχονται οι άνθρωποί του. Πυροσβεστική και ασθενοφόρα είναι παρόντα, με τη διάσωση των εμπλεκόμενων να αποτελεί προτεραιότητα».

Τέσσερις οι νεκροί

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση στον αέρα ενός μικρού αεροσκάφους και ενός ελικοπτέρου σε περιοχή πάνω από την κομητεία Μπάκιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC.

Το ελικόπτερο και το αεροσκάφος, ένα Τσέσνα 152 , μετέφεραν από δύο επιβαίνοντες έκαστο, έγινε γνωστό από την αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ.

Η αστυνομία και η Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων (AAIB) ανέφεραν ότι ξεκινούν από κοινού έρευνα προκειμένου να καθορίσουν τα αίτια της σύγκρουσης που συνέβη λίγο μετά το μεσημέρι τοπική ώρα κοντά στο Αϊλέσμπερι.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου του Wycombe Air Park τόσο το ελικόπτερο όσο και το Τσέσνα είχαν απογειωθεί από αυτό το αεροδρόμιο, όπου πραγματοποιούνται επίσης και εκπαιδευτικές πτήσεις.

Η αξιωματικός της αστυνομίας του Τέιμς Βάλεϊ Ρεμπέκα Μίαρς δήλωσε σε βρετανικά ΜΜΕ ότι δεν μπορεί προς το παρόν να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα ή το φύλο των θυμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ