ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Νέο μήνυμα Χαρίρι μέσω twitter

Λίβανος: Νέο μήνυμα Χαρίρι μέσω twitter
REUTERS/Mohamed Azakir

Μέσω twitter o παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σαάντ αλ Χαρίρι, τόνισε πως ήταν στη Σαουδική Αραβία για συνομιλίες «σχετικά με το μέλλον της κατάστασης στον Λίβανο και τις σχέσεις του με την αραβική περιοχή που τον περιβάλλει».

Σε ανάρτησή του, ο Χαρίρι ανέφερε επίσης πως οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σχετικά με την παραμονή του και την αναχώρηση του ιδίου και της οικογένειάς του είναι «απλώς φήμες».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Γκεμπράν Μπασίλ εξέφρασε από τη Μόσχα την ελπίδα πως ο Σάαντ αλ-Χαρίρι, που παραιτήθηκε από πρωθυπουργός στις 4 Νοεμβρίου, θα επιστρέψει στη Βηρυτό μετά την επίσκεψή του στη Γαλλία, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Είπε πως ο κύριος σκοπός τώρα είναι ο Χαρίρι να μπορεί να επιστρέψει στον Λίβανο χωρίς όρους ή περιορισμούς στην ελευθερία του και, από τη στιγμή που θα επιστρέψει στον Λίβανο, να μπορεί να αποφασίσει αν θα παραιτηθεί από τον πρωθυπουργικό θώκο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Είπε, σύμφωνα πάντα με το RIA, πως ο Χαρίρι πρέπει να εξακολουθήσει να θεωρείται πρωθυπουργός του Λιβάνου. Η επίσκεψη του Χαρίρι στη Γαλλία έχει μοναδικό σκοπό να εξασφαλίσει την επιστροφή του στον Λίβανο, ανέφερε το πρακτορείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ