ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά άνδρα που φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ»

Ισπανία: Η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά άνδρα που φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ»
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Eloy Alonso/File Photo

Οι άντρες της ισπανικής αστυνομίας άνοιξαν πυρ κατά υπόπτου, ο οποίος φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» και τους απείλησε κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας σε όχημα, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ειδικότερα, η αστυνομία σταμάτησε λίγο μετά τις 00:00 τα ξημερώματα ένα όχημα με γαλλικές πινακίδες στην περιοχή La Jonquera. Οδηγός ήταν μία γυναίκα και συνοδηγός ένας άντρας 29 ετών, σύμφωνα με τις Αρχές.

Η οδηγός ακολούθησε τις επιταγές της αστυνομίας και βγήκε από το όχημα για να γίνει ο έλεγχος, σε αντίθεση με τον συνοδηγό, που επέδειξε ύποπτη συμπεριφορά.

Ένας αστυνομικός πλησίασε τον 29χρονο για να του ζητήσει να ηρεμήσει ώστε να γίνει ο έλεγχος, όταν παρατήρησε κάτι ύποπτο στη μέση του. Ο άντρας ξεκίνησε να μιλά στα Αραβικά, όπως μεταδίδουν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, και στη συνέχεια φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ», έτρεξε και κρύφτηκε στο όχημα.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις και στο σημείο έφτασε μονάδα των Mossos d'Esquadra, της καταλανικής αστυνομίας.

Ο 29χρονος βγήκε από το όχημα κρατώντας κάτι στο χέρι του, που οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να δουν λόγω σκότους, και ξεκίνησε να κινείται απειλητικά προς το μέρους τους.

Παρότι πυροβόλησαν αρκετές φορές στον αέρα για να τον σταματήσουν, ο άντρας έδειχνε απτόητος με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον πυροβολήσουν και να τον πετύχουν στο πόδι.

Ο ύποπτος, παρότι τραυματισμένος, σηκώθηκε, μπήκε πάλι στο όχημα και πέταξε τα ρούχα του από το παράθυρο. Τελικώς παραδόθηκε στις Αρχές και οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση. Πλέον νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ