ΚΟΣΜΟΣ

Μαρόκο: Ποδοπατήθηκαν σε διανομή φαγητού - Τουλάχιστον 15 νεκροί

Μαρόκο: Ποδοπατήθηκαν σε διανομή φαγητού - Τουλάχιστον 15 νεκροί
Video capture

Τουλάχιστον 15 άτομα, κυρίως γυναίκες και ηλικιωμένοι, βρήκαν φριχτό θάνατο όταν επικράτησε πανικός κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων από ανθρωπιστική οργάνωση σε πόλη του Μαρόκου σήμερα Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

 

Όπως μετάδωσε το κρατικό κανάλι της χώρας τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλοι 5 είναι τραυματισμένοι κατά τη διανομή φαγητού από αέρος.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης εκφράζουν φόβους για αύξηση του αριθμού των νεκρών από το τραγικό γεγονός που έλαβε χώρα στην πόλη Sidi Boualam, κοντά στον Ατλαντικό ωκεανό.

Σύμφωνα με τις μαροκινές αρχές, έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να «προσδιοριστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό και να αποδοθούν οι ευθύνες».

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ' έδωσε οδηγίες προκειμένου να «παρασχεθεί η απαραίτητη υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών». Ο βασιλιάς αποφάσισε επίσης να «αναλάβει προσωπικά τα έξοδα ενταφιασμού και κηδείας των θυμάτων και παροχής ιατρικής φροντίδας στους τραυματίες», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ