ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνικό ραντεβού Τραμπ - Πούτιν για τη Βόρεια Κορέα

Τηλεφωνικό ραντεβού Τραμπ - Πούτιν για τη Βόρεια Κορέα
REUTERS/Jorge Silva

Το ζήτημα της Βόρειας Κορέας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της ατζέντας της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου ομoλόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το τηλεφωνικό αυτό ραντεβού, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα την Τρίτη, επιβεβαιώθηκε τόσο από πλευράς του Λευκού Οίκου όσο και από το Κρεμλίνο.

Οι Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησαν αρκετές φορές την περασμένη εβδομάδα, σε ανεπίσημο επίπεδο, ενώ συμμετείχαν σε σύνοδο στο Βιετνάμ.

Οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν σε μια σειρά από όρους για το μέλλον της Συρίας. Η εν λόγω τηλεφωνική επικοινωνία έρχεται μόλις μια ημέρα μετά τη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Τρίτη ότι ο Άσαντ «εκλήθη στη Ρωσία» για να συμφωνήσει σε πιθανές ειρηνευτικές συνομιλίες που θα συντάξουν από κοινού η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία κατά τη διάρκεια συνόδου που θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Η Ρωσία ετοιμάζεται να μειώσει τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία, που βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου εδώ και έξι χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ