ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: 15χρονη αυτοκτόνησε λόγω διαρροής προσωπικών της φωτογραφιών στο διαδίκτυο

Βραζιλία: 15χρονη αυτοκτόνησε λόγω διαρροής προσωπικών της φωτογραφιών στο διαδίκτυο
Φωτογραφία Αρχείου Getty Images/Ideal Images/Victor Moriyama

Μία νεαρή από την Βραζιλία αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της λόγω φημών πως ο πρώην αγαπημένος της έχει δημοσιεύσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες σε προσωπικές της στιγμές.  

Η 15χρονη Karina Saifer Oliveira εντοπίστηκε νεκρή στις αρχές του μήνα στο σπίτι της στη Nova Andradina, περίπου 500 μίλια δυτικά του Σάο Πάολο, σύμφωνα με τις πληροφορίες βρετανικών μέσων ενημέρωσης.

Κάποιος τράβηξε φωτογραφίες του άψυχου σώματός της και στη συνέχεια της έστειλε μέσω WhatsApp, προκαλώντας την οργή της οικογένειας της νεαρής. «Δεν θα το ευχόμουν σε κανέναν», είπε η μητέρας της 15χρονης, Angela Saifer.

Η μητέρας της Karina δεν είχε παρατηρήσει καμία παράξενη συμπεριφορά στην κόρη της, εν αντιθέσει με τον πατέρα της, Aparecido Oliveira, ο οποίος μιλώντας στο Buzzfeed, τόνισε πως είχε μιλήσει με το παιδί του για τις φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

«Ήρθε να μου μιλήσει, μου είπε ότι αισθανόταν φθηνή γιατί της συνέβη κάτι τέτοιο. Της είπα πως είναι κάτι που δεν την αφορά».

Οι Αρχές ερευνούν πληροφορίες πως ένας 17χρονος, με τον οποίον η νεαρή είχε σχέση στο παρελθόν, δημοσίευσε προσωπικές της φωτογραφίες στο διαδίκτυο, πράγμα που οδήγησε την 15χρονη στην απόφαση να αυτοκτονήσει.

«Μετά τον θάνατό της, είδαμε μηνύματα από συμμαθητές της στο WhatsApp. Μηνύματα μίσους, από μαθητές που την πείραζαν για τα μαλλιά της γιατί ήταν κατσαρά και τα ίσιωνε», είπε ο πατέρας της στο ίδιο μέσο.

Ο πόνος της οικογένειας για την απώλεια της 15χρονης έγινε ακόμη πιο αφόρητος όταν η αδελφή της βρήκε φωτογραφίες της σορού της να κυκλοφορούν στην ίδια εφαρμογή.

Η οικογένεια έχει καταθέσει μήνυση στις Αρχές τονίζοντας πως μόνο αστυνομικοί είχαν πρόσβαση στον τόπο όπου βρέθηκε η Karina, όμως ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος, Luiz Quirina Antunes Gago, αρνείται πως κάποιος εργαζόμενος του είναι υπεύθυνος για την διαρροή των φωτογραφιών από τον τόπο της αυτοκτονίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ