ΚΟΣΜΟΣ

Όσκαρ Πιστόριους: Αυξήθηκε η ποινή του για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ

Όσκαρ Πιστόριους: Αυξήθηκε η ποινή του για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ
REUTERS/Siphiwe Sibeko/File Photo

Σε δεκατρία χρόνια και πέντε μήνες αυξήθηκε η ποινή κάθειρξης στον Όσκαρ Πιστόριους ο οποίος έχει κριθεί ένοχος για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013.

Αυτό αποφάσισε το Εφετείο της Νότιας Αφρικής, που συνεδρίασε την Παρασκευή για να εξετάσει το αίτημα της Εθνικής Εισαγγελικής Αρχής για αύξηση της ποινής του Όσκαρ Πιστόριους, σημειώνοντας πως η αρχική ποινή που του είχε επιβληθεί ήταν «σοκαριστικά επιεικής».

Ο Όσκαρ Πιστόριους οδηγήθηκε στη φυλακή πέρυσι τον Ιούλιο, μετά τη δίκη του κατά την οποία κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της συντρόφου του.

Ο παραολυμπιονίκης αθλητής σκότωσε την 30χρονη σύντροφό του ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Εκείνη, λένε, ήθελε να του κάνει ένα δώρο έκπληξη, ή να τον χωρίσει. Όποιος και αν ήταν ο σκοπός της, εκείνος την πρόλαβε.

Έξι χρόνια φυλάκισης για ένα φόνο: Η τραγική ιστορία της Ρίβα Στέενκαμπ έχει επίλογο

Στη δίκη του ο Πιστόριους υποστήριξε πως χρησιμοποίησε το όπλο του, πυροβολώντας τέσσερις φορές, καθώς θεώρησε ότι κάποιος άγνωστος είχε εισβάλει στο σπίτι του και κρυβόταν στο μπάνιο.

Η υπεράσπισή του είχε αντιπαραβάλει ως ελαφρυντικά τόσο το κινητικό του πρόβλημα, δεδομένου ότι ο Πιστόριους είχε υποβληθεί σε ακρωτηριασμό των κάτω άκρων του όταν ήταν μωρό, όσο και την ψυχολογική του κατάσταση το βράδυ του φόνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ