Έρευνες στο προεκλογικό επιτελείο του Αλεξέι Ναβάλνι
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/MAXIM SHIPENKOV

Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης θα πραγματοποιήσει ελέγχους που σχετίζονται με την δραστηριότητα του ιδρύματος «Πέμπτη εποχή του έτους» μέσω του οποίου διεξάγεται η προεκλογική εκστρατεία του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Διαβάστε επίσης

Στους έκτακτους αυτούς ελέγχους, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο επικεφαλής του επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας του Ναβάλνι, Λεονίντ Βολκόφ, ο οποίος ασκεί χρέη γενικού διευθυντή του ιδρύματος.

Ο Βολκόφ δήλωσε ότι στο ίδρυμα εργάζονται επίσημα μέλη του προεκλογικού επιτελείου και σε αυτό συνάπτονται τα συμβόλαια που αφορούν την ενοικίαση χώρων όπως και άλλες δραστηριότητες.

Ο ίδιος ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ιδρύματος την ειδοποίηση που έλαβε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, από την οποία συνάγεται σύμφωνα με τον ίδιο ότι θα πρέπει να αποστείλει στο υπουργείο δύο φορτηγά με έγγραφα τα οποία θα πρέπει να ελεγχθούν.

 

Το υπουργείο απαιτεί να παρουσιάσουν στοιχεία τα οποία αφορούν τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το ίδρυμα, τα διαφημιστικά φυλλάδια και έντυπα που χρησιμοποιούνται στην προεκλογική εκστρατεία, όπως επίσης και στοιχεία για την εισφορές.

Σε περίπτωση που δεν σταλούν έγκαιρα και πλήρως τα στοιχεία που ζητά το υπουργείο Δικαιοσύνης, τότε θα επιβληθεί πρόστιμο στο ίδρυμα, όπως αναφέρει η ειδοποίηση.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι έχει δηλώσει την πρόθεση του να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές από τα τέλη του προηγούμενου έτους. Για τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας άνοιξαν γραφεία των υποστηρικτών του Ναβάλνι σε δεκάδες ρωσικές πόλεις, σημειώνει το Αθηναϊκό πρακτορείο. 

Ωστόσο, οι εκκρεμότητες που έχει ακόμη με την δικαιοσύνη για οικονομικές υποθέσεις ενδέχεται να αποτελέσουν εμπόδιο στο να γίνει αποδεκτή η υποψηφιότητα του για τις προεδρικές εκλογές.


Διαβάστε επίσης

Νεκρός ανασύρθηκε 80χρονος στον Θερμαϊκό

Σύροι και Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιδρομές ανταρτών

Σοβαρή ζημιά στον πίνακα «Ιβάν ο Τρομερός και ο γιος του»

Πούτιν και Άμπε συζήτησαν για τις εξελίξεις με τη Β. Κορέα