ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Επιθυμούμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό

Μέρκελ: Επιθυμούμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό
ΕPA / CLEMENS BILAN

Αισιόδοξη ότι σύντομα θα σχηματιστεί κυβέρνηση εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά από την κατάρρευση των συνομιλιών για τη «Τζαμάικα» την περασμένη Κυριακή.

«Η Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή Γερμανία, είναι επιθυμητό να έχουμε γρήγορα μια κυβέρνηση» είπε η κ. Μέρκελ σε κομματική συγκέντρωση, προσθέτοντας πάντως πως η υπηρεσιακή κυβέρνησή της είναι ικανή να φέρει σε πέρας τις καθημερινές κυβερνητικές δραστηριότητες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε πως είναι έτοιμη να μιλήσει με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αφού το κεντροαριστερό κόμμα ακύρωσε προηγούμενη απόφασή του και ανακοίνωσε πως είναι έτοιμο να μιλήσει με τους συντηρητικούς.

Η καγκελάριος υπογράμμισε, όμως, ότι οποιεσδήποτε συνομιλίες πρέπει να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό.

Ο Γερμανός πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, προχώρησε την Παρασκευή σε μια απροσδόκητη πρωτοβουλία, ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει βρει διέξοδο από την κρίση που έχει ξεσπάσει στη γερμανική πολιτική σκηνή. Πιο συγκεκριμένα, προσκάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων των Χριστιανοδημοκρατών, των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών και των Σοσιαλδημοκρατών για κοινή συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο την επόμενη Πέμπτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ