ΚΟΣΜΟΣ

Ηχηρό μήνυμα του Τριντό για την εξάλειψη δουλείας στη Λιβύη

Ηχηρό μήνυμα του Τριντό για την εξάλειψη δουλείας στη Λιβύη
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/ATHIT PERAWONGMETHA / POOL

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα για την εξάλειψη της δουλείας με θύματα Αφρικανούς πρόσφυγες και μετανάστες στη Λιβύη, απηύθυνε ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα φαινόμενο, «ειδεχθές και ποταπό».

«Ο Καναδάς αρνείται να παραμείνει σιωπηλός μπροστά σε τέτοιου είδους απάνθρωπες κτηνωδίες» διαβεβαίωσε ο Τριντό σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης, με αφορμή το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του CNNi για τα σκαλαβοπάζαρα της Λιβύης.

«Ακόμα κι αν είναι σαφές ότι η κυβέρνηση της Λιβύης διεξαγάγει έρευνα για αυτήν τη φρικτή αδικία και ότι οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταβάλλουν προσπάθειες για να βοηθήσουν τα θύματα, πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση» επισήμανε ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης», σημείωσε.

Άνθρωποι προς πώληση: Εκεί που ζωές μπαίνουν σε δημοπρασία για 400 δολάρια

«Για μία ακόμη φορά απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα κράτη μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να εφαρμόσουν και να σεβαστούν το Πρωτόκολλο, που στοχεύει στο να αποτρέψει, να καταστείλει και να τιμωρήσει τη σωματεμπορία ανθρώπων, ιδίως γυναικών και παιδιών. Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί ώστε να αναγνωριστούν και να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια όλων» συνέχισε ο πρωθυπουργός του Καναδά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ