ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώτος αυτόματος πωλητής για άστεγους στο Νότιγχαμ

Ο πρώτος αυτόματος πωλητής για άστεγους στο Νότιγχαμ
Spencer Platt/Getty Images/Ideal Images

Μία συγκινητική και πρωτοποριακή κίνηση σχεδιάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για τους άστεγους καθώς προγραμματίζεται η εγκατάσταση του πρώτου αυτόματου πωλητή που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτούς. 

Θα τους προσφέρονται πράγματα όπως φρέσκα φρούτα, σάντουιτς, πετσέτες και κάλτσες. Συγκεκριμένα η εγκατάσταση θα γίνει στο Νότιγχαμ και περισσότεροι από 100 άστεγοι θα έχουν πρόσβαση στο μηχάνημα 24 ώρες το 24ωρο, με μία ανιχνεύσιμη κάρτα που θα τους δοθεί, όπως αναφέρεται στη Nottingham Post.

Ο αυτόματος πωλητής δημιουργήθηκε από την Action Hunger, η οποία στοχεύει να συνεργαστεί με άλλους, ήδη υπάρχοντες φιλανθρωπικούς οργανισμούς ώστε να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι, και να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ρούχα και φαγητό όλη την ημέρα.

Ο υπεύθυνος, Huzaifah Khaled δήλωσε πως η Action Hunger σχεδιάζει να τοποθετήσει πωλητές σε περισσότερες τοποθεσίες μέσα στο 2018. Πιο συγκεκριμένα, ένας θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιανουάριο στο Μάντσεστερ και η εγκατάσταση άλλων δύο σε Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ βασίζονται στην επιτυχία του Νότιγχαμ.

action hunger 2PNG


Πηγή: Nottingham Post

Οι άστεγοι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν φτάσει στους περίπου 307.000 ανθρώπους και σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, σε σχέση με πέρσι, φέτος έχουν προστεθεί 13.000 άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ