ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ελεύθερος ο ακαδημαϊκός που συνελήφθη στην έρευνα κατά του PKK

Τουρκία: Ελεύθερος ο ακαδημαϊκός που συνελήφθη στην έρευνα κατά του PKK
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/TUMAY BERKIN

Ο Τούρκος ακαδημαϊκός Φικρέτ Μπασκάγια συνελήφθη για λίγο σήμερα στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που είχε στόχο μέλη της μαχητικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Άλλοι δώδεκα ύποπτοι συνελήφθησαν μαζί με τον Μπασκάγια, σύμφωνα με το πρακτορείο. Προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμες πληροφορίες για την κατάσταση των άλλων συλληφθέντων.

Ο Μπαρίς Γιαρκάντας, βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), έγραψε στο Twitter ότι ο 77χρονος Μπασκάγια συνελήφθη στο σπίτι του στην Άγκυρα περίπου στις 05:30 ώρα Ελλάδος και ότι η αστυνομία κατέσχεσε ορισμένα προσωπικά του αντικείμενα.

Ο Μπασκάγια, λέκτορας και συγγραφέας, αφέθηκε ελεύθερος αφού έδωσε κατάθεση στην αστυνομία, ανέφερε σε ένα τουίτ ένας άλλος βουλευτής του CHP, ο Μουράτ Εμίρ.

Πρόσθεσε πως ο Μπασκάγια συνελήφθη εξαιτίας ενός άρθρου που έγραψε στις 7 Νοεμβρίου, με τίτλο «Ο πραγματικός τρόμος είναι ο κρατικός τρόμος», στο οποίο ο Μπασκάγια ανέφερε πως οι Κούρδοι της Τουρκίας υφίστανται καταπίεση στα χέρια των Αρχών. Η έρευνα συνεχίζεται παρά την απελευθέρωση του Μπασκάγια, ανέφερε ο Εμίρ.

Σύμφωνα με το Ανατολή, εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν για συνολικά 17 ανθρώπους οι οποίοι κατηγορούνται ότι βοηθούν το PKK και ότι διαδίδουν την προπαγάνδα της οργάνωσης αυτής στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Οι επιχειρήσεις για τη σύλληψη των άλλων υπόπτων συνεχίζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ