ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε δήμαρχο λόγω της πολιτικής του στο προσφυγικό

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε δήμαρχο λόγω της πολιτικής του στο προσφυγικό
Getty Images/Ideal Images/Bryan Bedder for Concordia Summit

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε ο Αντρέας Χολστάιν, δήμαρχος γερμανικής πόλης στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί στο προσφυγικό ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η FAZ, o Χολστάιν δέχθηκε την επίθεση σε τουρκικό ταχυφαγείο της πόλης από μεθυσμένο θαμώνα που δεν επικροτεί την πολιτική των ανοιχτών συνόρων προς τους πρόσφυγες. Ο τραυματισμός του ήταν ελαφρύς.

Συγκεκριμένα, όπως κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ένας θαμώνας που βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ πλησίασε τον Αντρέας Χολστάιν και τον ρώτησε αν ήταν πράγματι ο δήμαρχος.

Κατόπιν του είπε φωνάζοντας ότι κι εκείνος πεινάει και διψάει και διαμαρτυρήθηκε για την συγκέντρωση πολλών προσφύγων στην περιοχή. Ο δήμος του Ζάουερλαντ είχε γίνει πέρυσι γνωστός σε όλη την χώρα, όταν δέχθηκε να φιλοξενήσει αριθμό προσφύγων πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που του αναλογούσε με βάση την ποσόστωση στην οποία είχε καταλήξει η κυβέρνηση και τον πληθυσμό του των 18.000 κατοίκων. Για αυτόν τον λόγο του απονεμήθηκε μάλιστα το Εθνικό Βραβείο Ενσωμάτωσης.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, ο 56χρονος δράστης, κατά πάσα πιθανότητα Γερμανός, χρησιμοποίησε μαχαίρι με λεπίδα μήκους 30 εκατοστών, αλλά το τραύμα που κατάφερε στον λαιμό του δημάρχου ήταν επιπόλαιο και έπειτα από σύντομη νοσηλεία επέστρεψε στο σπίτι του. Ελαφρά τραυματίστηκε επίσης ένας υπάλληλος του καταστήματος που προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ