ΚΟΣΜΟΣ

Επικίνδυνα «παιχνίδια» ρωσικού μαχητικού με αμερικανικό αεροσκάφος πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Επικίνδυνα «παιχνίδια» ρωσικού μαχητικού με αμερικανικό αεροσκάφος πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα
Getty images/ideal images/Oleg Nikishin / Stringer/φωτογραφία αρχείου

Ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος αναχαιτίστηκε από την ρωσική πολεμική αεροπορία, σε ένα περιστατικό που σημειώθηκε στις 25 Νοεμβρίου, αλλά έγινε γνωστό μόλις την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το Sputnik, μόλις τα μέσα ελέγχου του εναέριου χώρου της Ρωσίας εντόπισαν στα ραντάρ τους το στίγμα ενός αεροπλάνου, σήμανε συναγερμός. Ο «στόχος» πετούσε πάνω από διεθνή χωρικά ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα, πλησιάζοντας με μεγάλη ταχύτητα τα ρωσικά σύνορα.

Άμεσα απογειώθηκε ρωσικό μαχητικό, Sukhoi Su-30, το οποίο αναχαίτισε το αμερικανικό αεροσκάφος.

2017 11 23T130522Z 2139976715 RC1BDDC9EB00 RTRMADP 3 ARGENTINA SUBMARINE FLIGHT


Πηγή:REUTERS/Magali Cervantes/φωτογραφία αρχείου

«Προκειμένου να αναχαιτιστεί ο στόχος, επιστρατεύθηκε ένα μαχητικό Su-30 από την Νότια Στρατιωτική Περιοχή. Το ρωσικό μαχητικό πέταξε πάνω από τον στόχο, τον οποίο και αναγνώρισε ως αμερικανικό αεροσκάφος P-8A Poseidon», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού στρατού.

Το αμερικανικό αεροσκάφος άλλαξε πορεία και απομακρύνθηκε από τον ρωσικό εναέριο χώρο.

2017 11 22T203102Z 1032534720 RC16EA05F6E0 RTRMADP 3 ARGENTINA SUBMARINE


Πηγή:REUTERS/Magali Cervantes

Από αμερικανικής πλευράς, το CNNi μεταδίδει επικαλούμενο πληροφορίες του Πενταγώνου πως το ρωσικό μαχητικό προχώρησε σε μια επικίνδυνη αναχαίτιση του αεροσκάφους P-8A Poseidon, ενώ πετούσε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

«Το αμερικανικό σκάφος βρισκόταν σε διεθνή εναέριο χώρο και δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προκαλέσει αυτή τη συμπεριφορά από την ρωσική πλευρά», τόνισε μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου αντισυνταγματάρχης Michelle Baldanza.

Η πτήση του ρωσικού μαχητικού χαρακτηρίζεται επικίνδυνη καθώς πέρασε κάθετα μπροστά από το αμερικανικό αεροσκάφος, το οποίο αναγκάστηκε να κάνει ελιγμό, που προκάλεσε βίαιες αναταράξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ