ΚΟΣΜΟΣ

Επιδρομή των αιγυπτιακών δυνάμεων σε κρησφύγετο μαχητών - 11 νεκροί

Επιδρομή των αιγυπτιακών δυνάμεων σε κρησφύγετο μαχητών - 11 νεκροί
Φωτογραφία αρχείου Ministry of Defence/Handout via REUTERS

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 11 «τρομοκρατικά στοιχεία» σε ανταλλαγή πυρών κοντά στο Σινά. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, λίγες μέρες μετά το μακελειό στο τέμενος, όπου περισσότερα από 300 άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν. 

 

Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στη διάρκεια επιδρομής εναντίον ενός κρησφύγετου μαχητών στην επαρχία της Ισμαηλίας -που συνορεύει με το Σινά-, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η περιοχή χρησιμοποιούνταν από μαχητές για να εκπαιδεύονται και να αποθηκεύουν όπλα και επιμελητειακό εξοπλισμό για επιθέσεις στο Βόρειο Σινά.

Capture copy

REUTERS/Mohamed Soliman (Φωτογραφία από το εσωτερικού του τεμένους)

Επιπλέον, έξι ύποπτοι μαχητές συνελήφθησαν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, που περιλάμβαναν επίσης μια επιδρομή σε άλλο κρησφύγετο μαχητών στη 10η του Ραμαντάν, μια περιοχή λίγο έξω από το Κάιρο.

Στη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών δεν συνδέονται άμεσα οι μαχητές, που ήταν στόχοι των επιχειρήσεων, με την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο τέμενος στο Βόρειο Σινά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ