ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Κροτίδα περιείχε τελικά το πακέτο που βρέθηκε κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά

Γερμανία: Κροτίδα περιείχε τελικά το πακέτο που βρέθηκε κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Reuters/Fabrizio Bensch

Κροτίδα, χωρίς πυροκροτητή, περιείχε τελικά το πακέτο που εντοπίστηκε κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά στην πόλη Πότσδαμ της Γερμανίας.

Το ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε έξω από φαρμακείο από υπάλληλο του καταστήματος, ο οποίος αντελήφθη ότι περιείχε ύποπτα καλώδια και κάλεσε την αστυνομία. Αμέσως, εκκενώθηκε η υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά αλλά και η ευρύτερη περιοχή, σε ακτίνα 500 μέτρων από το σημείο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Βρανδεμβούργου Καρλ-Χάιντς Σρέτερ, το πακέτο είχε μέσα και βίδες -όχι καρφιά, όπως είχε μεταδοθεί αρχικά- σκόνη και μια μπαταρία. Παρόλα αυτά, όπως έγινε γνωστό, τελικώς το πακέτο δεν περιείχε τίποτα, που θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη.

reuters 1

Η αστυνομία, με την συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών, ήλεγξε όλη την περιοχή και αργά το βράδυ της Παρασκευής και ανακοίνωσε ότι σταματά τις έρευνες, καθώς δεν έχει βρει οτιδήποτε ύποπτο.

Η αγορά αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά το Σάββατο το πρωί.

Η Γερμανία βρίσκεται σε επίπεδο υψηλού συναγερμού για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων λόγω της περσινής φονικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας άνοιξαν τη Δευτέρα, σηματοδοτώντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

reuters2

Υπολογίζεται ότι περίπου 2.600 τέτοιες αγορές στήνονται κάθε χρόνο σε ολόκληρη τη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ