ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Στις 14 Δεκεμβρίου η απόφαση για την έκδοση του Πουτζντεμόν

Βέλγιο: Στις 14 Δεκεμβρίου η απόφαση για την έκδοση του Πουτζντεμόν
Getty Images/Ideal Images/ David Ramos / Staff

Η βελγική δικαιοσύνη θα ανακοινώσει στις 14 Δεκεμβρίου την απόφασή της σχετικά με την έκδοση του καθαιρεθέντος προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν και τεσσάρων άλλων υποστηρικτών της καταλανικής ανεξαρτησίας, έγινε γνωστό σήμερα, Δευτέρα από τους δικηγόρους τους.

Η ανακοίνωση έγινε από τον δικαστή που εξετάζει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε σε βάρος των πέντε πρώην μελών της περιφερειακής καταλανικής κυβέρνησης που βρίσκονται στο Βέλγιο.

Ο Πουτζντεμόν και τέσσερις από τους υπουργούς του εγκατέλειψαν την Ισπανία μετά την καθαίρεση της περιφερειακής κυβέρνησής της από τη Μαδρίτη επειδή κήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία της Καταλονίας έπειτα από ένα δημοψήφισμα για την απόσχιση της περιφέρειας που είχε κριθεί παράνομο από τις δικαστικές αρχές στη Μαδρίτη.

Οι συνήγοροι των Καταλανών έχουν δηλώσει πως, όποια κι αν είναι η απόφαση στις 14 Δεκεμβρίου, θα εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες έφεσης ώστε να παραμείνουν οι πελάτες τους στο Βέλγιο τουλάχιστον πέραν της 21ης Δεκεμβρίου, ημερομηνίας που θα διεξαχθούν οι περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ