ΚΟΣΜΟΣ

Η United Airlines τίμησε βετεράνο πεζοναύτη δίνοντας το όνομά του σε ένα jet της

Η United Airlines τίμησε βετεράνο πεζοναύτη δίνοντας το όνομά του σε ένα jet της
Getty Images/Ideal Images/ Justin Sullivan / Staff

O Μάρκ Λίμαν, εργαζόμενος στην αμερικανική αεροπορική εταιρεία United εξεπλάγη όταν έφτασε για εργασία το πρωί της 5ης Δεκεμβρίου στο Διεθνές Αεροδρόμιο Κλίβελαντ Χόπκινς, στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Μπαίνοντας στο υπόστεγο αεροσκαφών για να ξεκινήσει τη μέρα ως τεχνικός εξοπλισμού εδάφους, ο Λίμαν έγινε δεκτός από την οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους σε μια εκδήλωση έκπληξη.

Μετά από αίτημα των παρευρισκόμενων ο βετεράνος πεζοναύτης και εργαζόμενος στη United επί 30 χρόνια τράβηξε στην άκρη μία αμερικανική σημαία που κάλυπτε ένα αεροπλάνο και ανακάλυψε το όνομά του – "Cpl. Mark Lehman" – γραμμένο στη μία πλευρά του B737-9 jet.

O 52χρονος είναι ο πρώτος Αμερικανός βετεράνος στρατιώτης που τιμάται από την United, σύμφωνα με το Cleveland.com.

Πατέρας δύο παιδιών ο Λίμαν υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία το 1983-1987 και πέρασε από το νησί Οκινάουα.

Η αεροπορική εταιρεία αναγνώρισε το πάθος του για εθελοντική εργασία στην κοινότητά του, από τη συνεισφορά του στην παραγωγή θεατρικών παραστάσεων στο γυμνάσιο της περιοχής του έως την προσφορά τροφίμων και καφέ για τοπικά αστυνομικά τμήματα.

Αφιερώνει επίσης τον ελεύθερό του χρόνο στη μη κερδοσκοπική οργάνωση Patios for Patriots, η οποία δημιουργεί αίθρια για βετεράνους.

Με απόφαση της αεροπορικής εταιρείας και σε άλλα αεροσκάφη της θα γραφούν ονόματα ηρώων.

«Πιστεύω πραγματικά ότι οι βετεράνοι θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι ένας παλαίμαχος τιμάται με αυτόν τον τρόπο. Θέλουμε να επεκτείνουμε το πρόγραμμα και πέρα από τους βετεράνους στρατιώτες», ανέφερε ο επικεφαλής επιχειρησιακού μετασχηματισμού της United στο Σικάγο, Τζιμ Κέισι, σύμφωνα με το Fox News.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ