ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός για έκρηξη στη Νέα Υόρκη

Συναγερμός για έκρηξη στη Νέα Υόρκη
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Eduardo Munoz

Έκρηξη σημειώθηκε στο σταθμό λεωφορείου Port Authority της Νέας Υόρκης, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία της αμερικανικής πόλης και ο δήμαρχός της. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αρχές ασφαλείας έσπευσαν στο σημείο μετά από πληροφορίες για έκρηξη. Η περιοχή, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, εκκενώθηκε από την αστυνομία.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης, μέσω twitter, αναφέρει πως αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μετά από έκρηξη άγνωστης προέλευσης στην 42nd Street και 8th Ave του Μανχάταν. Τρεις σταθμοί του μετρό παραμένουν κλειστοί.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως συνέλαβε έναν ύποπτο, όμως δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον εκρηκτικό μηχανισμό. Αμερικανικά δίκτυα κάνουν λόγο για έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού και ύπαρξη τραυματισμένων, χωρίς ωστόσο να δίνονται λεπτομέρειες για την κατάστασή τους.

Αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε στο Associated press ότι ο άντρας ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά όταν ο μηχανισμός εξερράγη σε σταθμό λεωφορείου στη Νέα Υόρκη.

Ο Φρανσίσκο Ραμίρεζ δήλωσε στο CNNi ότι άκουσε δύο εκρήξεις όταν έβγαινε από το τρένο, περίπου στις 7:45 το πρωί, τοπική ώρα. Ο ίδιος είπε ότι άκουσε τις εκρήξεις παρότι είχε ακουστικά στα αυτιά του.

«Από αυτά που είδα, μου φάνηκε ότι ερχόταν από το σταθμό του τρένου αλλά αυτή τη στιγμή εικάζω» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Επρόκειτο για δύο εκρήξεις, δευτερόλεπτα η μια από την άλλη. Και ενώ έβγαινα προς τα έξω, με έσπρωχναν αστυνομικοί… Υπήρχαν αστυνομικοί σε κάθε έξοδο και παντού, και επίσης υπήρχαν άντρες των ειδικών ομάδων της αστυνομίας».

«Ήταν τρομακτικό. Υπήρχε χάος αλλά δεν είδα τραυματισμούς» είπε ο Ραμίρεζ.

Το γραφείο του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάσιο τόνισε πως ο «δήμαρχος έχει ενημερωθεί για το συμβάν. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης, αλλά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν φτάσει στο σημείο».

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας και ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ