ΚΟΣΜΟΣ

Ονδούρα: Έξι νεκροί σε συντριβή ελικοπτέρου - Μεταξύ των θυμάτων και η αδερφή του προέδρου

Ονδούρα: Έξι νεκροί σε συντριβή ελικοπτέρου - Μεταξύ των θυμάτων και η αδερφή του προέδρου
Presidency Honduras/Handout via REUTERS

Έξι συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων και η αδελφή και σύμβουλος του προέδρου της Ονδούρας, Ίλντα Ερνάντες, σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν, συνετρίβη το Σάββατο.

Η 51χρονη Ίλντα Ερνάντες ήταν στενή συνεργάτιδα του προέδρου, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με μια σοβαρή πολιτική κρίση στη χώρα μετά τις προεδρικές εκλογές της 26ης Νοεμβρίου, των οποίων η έκβαση δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει.

Είχε διατελέσει προηγουμένως επικεφαλής της γενικής γραμματείας επικοινωνίας της κυβέρνησης της Ονδούρας.

2017 12 17T050729Z 8612414 RC18C7818E60 RTRMADP 3 HONDURAS CRASH

REUTERS/ Jorge Cabrera

Δύο αναγνωριστικά ελικόπτερα στάλθηκαν να χτενίσουν την περιοχή πάνω από την οποία θα πετούσε με βάση το σχέδιο πτήσης το αγνοούμενο ελικόπτερο Eurocopter AS350, που αναχώρησε από το διεθνές αεροδρόμιο Toncontín στην Τεγκουσιγκάλπα με προορισμό την Κομαγιάγουα, 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά, αλλά εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών χρειάστηκε τελικά να αναπτυχθούν χερσαίες ομάδες έρευνας, ανέφερε ο στρατός της Ονδούρας στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

2017 12 17T050242Z 1485727946 RC1B8DEA8600 RTRMADP 3 HONDURAS CRASH

REUTERS/ Jorge Cabrera

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου «εντοπίστηκαν» και «δεν βρέθηκε κανένας επιζών», σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία προστέθηκε ότι διεξάγεται έρευνα για το δυστύχημα.

Μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε την πληροφορία στο πρακτορείο Reuters. Όπως είπε:

Οι έξι άνθρωποι που επέβαιναν στο ελικόπτερο, συμπεριλαμβανομένης της Ίλντας Ερνάντες, βρέθηκαν νεκροί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ