ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Πανετόνε τεραστίων διαστάσεων μοιράστηκε στο Μιλάνο (pic&vid)

Ιταλία: Πανετόνε τεραστίων διαστάσεων μοιράστηκε στο Μιλάνο (pic&vid)
EPA/ KARL MATHIS/ file photo

Τα Χριστούγεννα για τους Ιταλούς δεν είναι το ίδιο χωρίς πανετόνε, το παραδοσιακό, αφράτο κέικ των γιορτών. Όσοι βρέθηκαν στο Μιλάνο την Κυριακή, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα κομμάτι από το μεγαλύτερο πανετόνε στον κόσμο.

Το γιγαντιαίο γλυκό βάρους 140 κιλών, πάνω από δύο μέτρα ύψος και διάμετρο 80 εκατοστά, «στήθηκε» στο διάσημο εμπορικό κέντρο Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β’ της πόλης και παρασκευάστηκε ειδικά για τις γιορτές από το ζαχαροπλαστείο San Gregorio.

Το πανετόνε κόπηκε σε 1.200 κομμάτια και μοιράστηκε στους πολυάριθμους επισκέπτες του εμπορικού, ντόπιους και ξένους.

Το γιγαντιαίο πανετόνε έπρεπε να ψηθεί σε ειδικό φούρνο και χρειάστηκε πολύ περισσότερη ώρα από το συνηθισμένο προκειμένου να είναι έτοιμο. «Είναι νόστιμο, αλλά λίγο διαφορετικό από το συνηθισμένο. Είναι λίγο πιο ξηρό, αλλιώς θα κατέρρεε», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου Angelo Bernasconi.

Το πανετόνε με τα ζαχαρωμένα φρούτα και τις σταφίδες, είναι αγαπητό όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Το ζαχαροπλαστείο San Gregorio παρασκευάζει το γλυκό και κάνει εξαγωγές σε πολλές χώρες. Περίπου 200 τεμάχια προορίζονται κάθε βδομάδα για τη Νέα Υόρκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ