ΚΟΣΜΟΣ

Το μωρό πάντα Xiang Xiang παρουσιάστηκε στο κοινό και «κλέβει» καρδιές (pics&vids)

Το μωρό πάντα Xiang Xiang παρουσιάστηκε στο κοινό και «κλέβει» καρδιές (pics&vids)
REUTERS/Yoshikazu Tsuno/Pool

Την επίσημη εμφάνιση της στα μέσα ενημέρωσης έκανε η μικρή Xiang Xiang, ένα γιγαντιαίο πάντα, το πρώτο του είδους που προέκυψε από φυσική αναπαραγωγή.

Η Xiang Xiang είναι έξι μηνών και δεν φάνηκε να τρομάζει από τα εκατοντάδες μάτια των επισκεπτών που συγκεντρώθηκαν στο ζωολογικό κήπο Ueno Zoo του Τόκιο για να τη γνωρίσουν.

«Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα αναπαραγωγής πάντα το 2010, αλλά δεν είναι απλό να κάνεις αυτά τα ζώα να γεννήσουν», τόνισε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου κατά την επίσημη τελετή παρουσίασης της μικρής.

«Τα γιγαντιαία πάντα κινδυνεύουν από εξαφάνιση, υπάρχουν μόλις 1.800 στον κόσμο, γεγονός που κάνει το συγκεκριμένο πολύτιμο», επεσήμανε ο κυβερνήτης του Τόκιο, αναφερόμενος στην Xiang Xiang, σύμφωνα με τους Japan Times.

Η μικρή συστήθηκε σε 130 επισκέπτες του ζωολογικού κήπου, που δήλωσαν ενθουσιασμένοι. «Για να το θέσω απλά το μωρό είναι… χαριτωμένο», είπε ένας εκ των επισκεπτών.

Το όνομά της Xiang Xiang, που στα κινέζικα σημαίνει άρωμα ή δημοφιλής, επιλέχθηκε από ψηφοφορία του κοινού.

Την ημέρα της επίσημης παρουσίασης του το γιγαντιαίο πάντα έπαιξε, έφαγε και σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο… ότι κάνει και κάθε άλλη μέρα δηλαδή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ